изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:14 EET
НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ НА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ    
СпортВ началото на месец февруари в Добрич ще се съберат най-добрите лекоатлети на България. За втора поредна година областният град ще бъде домакин на традиционния турнир по лека атлетика "Академик", както и на държавните първенства в зала. Международното състезание, за което заявки за участие се приемат до 7 февруари, ще се проведе на 12 февруари. На 13-14 февруари в зала "Добротица" ще е националният шампионат за юноши и девойки младша възраст, както и за момичета и момчета до 16 години.

В следващите два дни сили ще мерят мъжете и жените, както и юношите и девойките старша възраст. Очаква се голяма част от националните ни състезатели да дойдат по-рано в Добрич, за да проведат заключителната част от подготовката си за първенството в добричката зала. Двама от представителите на България в летните олимпийски игри в Лондон-2012 вече пристигнаха. Това са шампионката на България на средни и дълги бягания Силвия Дънекова и гюлетласкачът Георги Иванов.

Добричките клубове по лека атлетика също се стягат за предстоящите състезания. Треньорът на Добруджа-99 Николай Янков каза за НДТ, че за новия сезон е картотекирал 66 човека, като поне 40 от тях ще вземат участие в първенствата в зала "Добротица". Сред тях ще е и националът Йордан Петров, който се нареди на трето място в анкетата за най-добър спортист на Добрич за 2012 година. Около 20 лекоатлети ще защитават честта пък на другия добрички клуб - Добруджа.     

 


Сходни връзки

НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ НА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди