изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:53 EEST
ДЪРЖАВАТА ИСКА ДА КОНФИСКУВА 17 КОЛИ ОТ ОСЪДЕН ЗА ТРАФИК НА ХОРА    
Ред и сигурност

Експертизи по дело срещу осъден за трафик на хора, което е образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно имущество са приети на заседание на Окръжния съд по делото. Разпитани са и петима свидетели, съобщиха от пресцентъра на съда.



 

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност е предявила претенции върху собствеността на 34-годишния Милен Р. Ал. от Добрич и още петима. Тя иска да бъде отнето имущество на стойност 546 929,83 лв., за чието придобиване липсват данни за законни източници.

Приетите експертизи касаят 17 моторни превозни средства и движими вещи. Разгледана е и агротехническа експертиза за установяване дали се обработва имот, за чиято конфискация претендира комисията.

Основание за иска на комисията е влязла в сила на 11 август 2011 г. присъда на Окръжния съд във Варна срещу Милен Ал. Той е признат за виновен в това, че през периода 1 юли – ноември 2010 г. в Добрич, във  Варна и в Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена да извършава трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за проституция.

            Делото е отложено за февруари. Тогава ще бъде изслушана съдебно–икономическа експертиза. Тя трябва да установи стойността на незаконно придобитото и на продаденото от Милен движимо и недвижимо имущество, стойността на получените от него законни приходи, на извършените от него разходи и съотношението между тях. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ИСКА ДА КОНФИСКУВА 17 КОЛИ ОТ ОСЪДЕН ЗА ТРАФИК НА ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди