изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:07 EEST
ДОБРИЧКА ДАРИТЕЛКА - С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО    
Общество

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова удостои с Почетен плакет на МЗ принцеса Теофана фон Саксен. Високото отличие й се присъжда за дългогодишна дарителска дейност в полза на българските болници.



Благотворителната дейност на родолюбиви българи като принцеса Теофана фон Саксен е достойна за уважение, защото е израз на съпричастие и готовност да подпомогнеш страната си, заяви Десислава Атанасова при връчване на плакета. Здравният министър изрази благодарност на принцеса Фон Саксен за цялостната дейност.

През март 2007 година Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получи благодарение на принцесата дарение на стойност 100 000 евро. То съдържаше медицинска апаратура, инвалидни колички, мебели... Освен това - в пристигналата в града ни пратка, имаше 200 кашона с дрехи и обувки, събирани с помощта на българската църква в Мюнхен. 3 тона учебници по немски език пък получи ЕГ "Гео Милев". Принцесата дари дрехи и в село Хитово. Тогава Теофана фон Саксен сподели, че събирала даренията, посещавайки складовете на болници и търсейки запазена апаратура, която не се използва.

Теофана фон Саксен е от български произход. Завършила е в Германия право, икономика и история на изкуството и от дълги години е в Берлин. Принцесата е живяла в Добрич. През 1961 година семейството й било интернирано от София в село Хитово. Тогава тя дошла да учи в гимназия в Добрич.

Принцеса Фон Саксен е у нас с поредна благотворителна мисия. Вчера тя връчи голямо дарение от медицинско обзавеждане, оборудване и превързочни материали на УМБАЛ „Св. Анна“-София. В дългия списък на лечебни заведения, получили през последните 20 години дарения, осигурени от принцеса фон Саксен, са УМБАЛСМ „Пирогов”, многопрофилните болници за активно лечение във Велико Търново, Казанлък, Бургас, Поморие, Добрич и Видин, социалните заведения като Специализираното детско заведение за деца с увреждания в Ихтиман, Интернат за деца с увреждания. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ДАРИТЕЛКА - С ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди