изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:26 EEST
ЧЕТВОРНО УБИЙСТВО В ПЛОВДИВ: Мъртвите мъж и жена са Николина и Георги Тепавичарови    
Ред и сигурност  По случая с намерените в Пловдив 4 трупа е образувано дело за квалифицирано убийство, съобщи за БЛИЦ прокурорът от Окръжна прокуратура Галина Андреева. Деянието се води квалифицирано с оглед на това, че е убито повече от едно лице, сред труповете има и малолетни – децата на семейството. Мъртвите майка и баща са Николина и Георги Тепавичарови. Съпругата работила в магазин за мебелен обков под блока допреди 2 месеца.

Назначена е химическа експертиза на обтривките от ръцете. Тя ще покаже дали някой от намерените вътре хора, е стрелял. Назначена е и балистична експертиза на оръжието. Засега се знае, че е пистолет. Според прокуратурата в дома не е влизал друг човек.

Тази експертиза има за цел да докаже дали е стреляно с въпросното оръжие. Съдебно – медицинската експертиза пък ще посочи евентуалния час на смъртта на мъжа, жената и двете им деца. Телата са намерени днес. По всички има огнестрелни рани, уточни прокурор Андреева.

Трагедията в Пловдив се случи броени дни след кървавата касапница в столичния кв. "Гоце Делчев", в която мъж изби семейството си и се самоуби с изстрел в челото.

***********

Георги Тепавичаров, който бе открит мъртъв със съпругата си и двете им деца, служил в армията от 2001-ва година, научи БЛИЦ. Той е на сегашната си сержантска длъжност от 2008 г. Мъжът е с висше цивилно образование.В авиобаза Граф Игнатиево е бил специалист по комуникационни, информационни и навигационни системи. 32-годишният Тепавичаров, за когото се предполага, че е застрелял жена си и децата си, е бил в домашен отпуск от 8 януари до 4 февруари.

Най-вероятно по тази причина със случая ще се занимава не военната, а цивилната полиция в Пловдив. Мъжът не е участвал в мисии зад граница.

Майката Николина е завършила Техникума по туризъм в родното си Чепеларе. През 2008 завършва Бизнес администрация в Нов български университет в Пловдив.

Николина работела като магазинер в магазин за кухненски плотове Модекс на партерния етаж на военния блок, в който живеели с мъжа си и двете си деца под наем. Преди 3 месеца обаче напуснала, тъй като била недоволна от заплащането.

Това е втори случай на смърт на цяло семейство, след като на 10 януари 5-членно семейство бе намерено мъртво в столичния кв. Гоце Делчев. Жертвите са 79-годишната Здравка, 54-годишната й дъщеря Наталия, зет й Васил на 55 години, както и двамата им синове Владимир на 27 и Георги на 21. Основната версия е, че 55-годишният Васил е избил семейството си със законния си пистолет, а после се е застрелял. 

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

ЧЕТВОРНО УБИЙСТВО В ПЛОВДИВ: Мъртвите мъж и жена са Николина и Георги Тепавичарови | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди