изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:19 EEST
ПЪЛЕН КРАХ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ЗА БЪЛГАРИЯ    
ИкономикаПламен Грозданов: Само 10% от стоките, които се продават у нас, са родно производство

София. Само 10 % от стоките, които се продават у нас, са българско производство. Това каза в сутрешния блок на телевизия и радио България он ер Пламен Грозданов, изпълнителен директор на Съюз „Произведено в България“. По думите му данните говорят за изключително трудна ситуация в която се намират българските производители. Според Грозданов - причините за големия ръст на вноса са липсата на ясни правила за правеното на бизнес в България, лошата бизнес среда и политиката на големите вериги. В момента се провеждат срещи с представителите на големите търговски вериги. Най-важните въпроси, които са поставени на срещата, която се е провела на 10 януари са: входните такси, прехвърлянето на разходи върху производителите, прехвърляне на търговския риск върху производителите и контрола на цените. Това, което искаме е да има ясни правила, защото все по-малко български стоки се продават в страната, допълни Грозданов.
Тенденциите са много тревожни и работим заедно с Националното сдружение на малкия и среден бизнес и със Българската стопанска камара. Трябва да се обърне внимание на документите, които са приети на ЕК и предложенията им трябва да бъдат имплицирани по някакъв начин.
 


Сходни връзки

ПЪЛЕН КРАХ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ЗА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди