изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:14 EEST
Кунева пише на Борисов: ГЕРБ готвят най-нечестните избори в историята    
Политика Предложенията и действията на властта през последните години дават основание да очакваме провеждането на най-нечестните избори в новата ни история. Вместо да гарантира, че машинациите на вота за президент през 2011 г. няма да се повторят, ГЕРБ предлага законодателни промени, които подготвят пълното фалшифициране на предстоящите парламентарни избори.

Това заявява в писмо до премиера Бойко Борисов председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Тя предупреждава още, че България се е устремила към "остра политическа криза", информира Би Ти Ви.

"В случай, че Вие и Вашата партия наложите подобни промени, това ще застраши функционирането на демокрацията в страната и ще създаде опасност за тежка дестабилизация. Лично от Вас зависи тези опасения да не станат факт", обръща се Кунева към Борисов.

С отказа на ГЕРБ да въведе активна регистрация на избирателите, се отваря възможността за злоупотреби с т. нар. "мъртви души", подчертава тя.

"Несъответствието между последното преброяване на населението и избирателните списъци възлиза на над 950 000 души. Практиката на избори е в края на изборния ден да се "гласува" от името на гореспоменатите "мъртви души". Създава се възможност за регистрация на коалиции-фантоми, които да имитират името на реален участник в изборите, включително и личните имена на лидерите на конкурентни партии. Информацията, която достига до нас е, че се готви създаването на коалиции, които да съдържат в наименованието си името на лидера на "Движение България на гражданите", алармира Меглена Кунева.

Нейната партия предлага на Борисов одиторски контрол върху цялостния процес на преброяване, включително на софтуера за преброяване на гласовете, както и върху печатницата, отпечатваща бюлетините. Това според "България на гражданите" трябва да се включи в поправките на Изборния кодекс.

От движението настояват също и за осигуряване на възможност за двама застъпници в секция плюс 30% мобилен резерв. Други предложения са да няма удължаване на изборния ден от ЦИК, изготвяне на публични протоколи от заседанията на комисията и излъчването им в интернет. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Кунева пише на Борисов: ГЕРБ готвят най-нечестните избори в историята | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди