изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:33 EEST
”Ситуацията в България” стигна до Европарламента    
Европейски съюзПредседателят на групата на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент Ги Верхофстат съобщи, че възнамерява да предложи на следващата пленарна сесия разглеждането на "въпроса със ситуацията в България".

В официалното си съобщение той уточнява, че това намерение е свързано с нападението срещу пожизнения почетен председател на ДПС Ахмед Доган, предаде БТА.

Верхофстат определя случая като "шокираща сцена" и като "опит за убийство". По неговите думи е "цяло чудо, че този инцидент не е завършил трагично". Според Верхофстат случилото се не трябва да бъде подценявано.

"Подобно нападение срещу председател на партия поставя по-широкия въпрос за състоянието на демокрацията в България. ДПС и неговият председател предлагат широка политическа платформа за мнозина в страната. Българските власти трябва да изправят в ускорен срок отговорните пред правосъдието", пише в изявлението.
"Заедно с ДПС силно вярваме в общество, основано на либералните ценности за свобода, човешки права, зачитане на малцинствата и плуралистична политическа система. За съжаление това все още не е достатъчно убедително в България. Ще продължим да се борим, за да бъдат тези ценности защитени и уважавани, както в България, така и в останалата част от ЕС", завършва изявлението.

АЛДЕ е третата по големина политическа група в ЕП с общо 85 евродепутати, като българските представители са избрани от листите на ДПС и на НДСВ. Общият брой на депутатите в ЕП е 754. Следващата пленарна сесия на ЕП е насрочена за периода от 4 до 7 февруари в Страсбург.

Днес прокуратурата ще поиска от съда мярка постоянно задържане за нападателя на Ахмед Доган.

http://dnes.dir.bg/


 

 


Сходни връзки

”Ситуацията в България” стигна до Европарламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди