изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:04 EEST
БОЛИВУД СНИМА В АЛБЕНА?    
Туризъм

Най-известният индийски продуцент от Боливуд Мукеш Бхат иска да снима филми у нас, съобщи агенция Standartnews.bg. Вчера председателят на индийските филмови продуценти имаше среща в Мумбай със заместинк директора "Маркетинг и продажби" на курортен комплекс Албена Йовка Страшилова.



Черноморският ваканционен рай е едно от местата, които индийците са набелязали като подходящи за осъществяване на проекта им. Интересът е сериозен и датира още от края на миналата година, обясни ръководителят на рекламния отдел в комплекса Руслан Йорданов. Фирмите на Албена участват заедно с още родни туроператорски компании на специализираното изложение SATTE 2013, което се провежда традиционно в Делхи и Мумбай.

Ако Боливуд направи филм у нас, в резултат можем да очакваме поне половин милион гости от азиатската държава в близките години. Филмовата индустрия на Индия е най-големият шанс за реклама на дестинации, показва практиката досега. След заснемането в Испания на филм на Бхат, който е и съсобственик на компанията "Вишеш Филмс", още през първата година след излъчването му 600 000 туристите от Индия посетили страната на Сервантес.

Сред любимите европейски дестинации на азиатците е Швейцария, която също е сред най-предпочитаните декори за снимки на Боливуд. Страната на шоколадите може да се похвали с милиони гости от Индия годишно. Специфично за тези азиатски туристи освен пътувания по известни за местния филмов пазар дестинации е и стремежът им да се настаняват само в луксозни хотели. Те задължително търсят близост до голф игрища, спа пакети, винен туризъм и предпочитат далечни дестинации, показва профила им, изработен от икономическото министерство, посочва още агенцията.

Припомняме, че „Албена” АД е една от четирите български компании, сред които и „Албена” АД, които участват в изложението SATTE 2013 и представят възможностите за разнообразен отдих в нашата страна. Основната част от офертите им е съсредоточена върху обиколните турове както в нашата страна, така и комбинирани между България и съседните държави. Предлагат се основно обиколни турове в Казанлък и Розовата долина, Велико Търново, Рилския манастир и други. Тези възможности, както и спа и голф туризма са особено предпочитани от индийските туристи. Специалният интерес, който предизвика България на изложението, е свързан с възможностите на страната да предложи уникална комбинация от различни видове туристически преживявания, хубаво вино и лукс на достъпни цени.

Основният интерес на индийските туроператори е насочен към възможностите за почивка на т.нар. корпоративни туристи, съобщиха от Министерството на икономиката и туризма. Това е станало ясно по време на международното туристическо изложение SATTE 2013 в Делхи, което се проведе от 16 до 18 януари и в което България участва за първи път. Практиката за т.нар. корпоративни туристи е особено популярна в Индия като вид социална политика на фирмата. Това са групи  от определени компании, които почиват в чужбина за сметка на своя работодател. Те са почиващи с висока платежоспособност, които търсят разнообразие за своята почивка, пояснява ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи Стефан Йонков.

SATTE 2013 е най-голямото специализирано туристическо изложение в Азия, в което участват над 35 държави. То е наложено в Индия поради големия интерес на индийците към пътуванията в чужбина. НДТ

 


Сходни връзки

БОЛИВУД СНИМА В АЛБЕНА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди