изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:17 EET
ЖП линия свързва Егейско с Черно море и Дунав    
Европейски съюзСъс 750 хил. евро ще подпомогне ЕС проект за свързване чрез жп линия на редица морски и речни пристанища в североизточната част на България и Гърция, съобщават от българското представителство на Европейската комисия.


Парите идват по програмата TEN-T, чиято цел е точно развитието на железопътната инфраструктура в Европа. Целта на проекта за България и Гърция е създаване на мултимодулен товарен коридор, обслужващ Егейско море, Черно море и река Дунав.

В рамките на проекта "Sea2Sea", който е избран за финансиране по годишната покана за представяне на предложения TEN-T, ще бъде разработена концепцията за коридор "Sea2Sea" чрез свързване на гръцките пристанища по Егейско море и българските пристанища по Черно море с железопътна линия и по този начин осигуряване на алтернативен маршрут на претоварения Босфор. Освен това ще се анализира възможността за връзка с речните пристанища на Дунав.

Проектът ще проучи възможностите за разработване на такъв коридор и начините за привличане на общественото внимание и заинтересовани участници в проекта. Ще се определят основните градивни елементи за реализирането на коридора, както и план за увеличаване на конкурентоспособността на коридора след пускането му в действие.

Проектът ще бъде осъществен от Изпълнителната агенция за транс-европейска транспортна мрежа, а крайният срок за изпълнението му е краят на 2014 година.  http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

ЖП линия свързва Егейско с Черно море и Дунав | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди