изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:42 EEST
БАЛЕТНОТО ИЗКУСТВО ДАВА МНОГО ПОЗИТИВНИ И ХУБАВИ ЕМОЦИИ    
Интервюта

Директорът на балета на Софийската опера примабалерината Сара-Нора Кръстева води преди дни майсторски клас в арт-център "Палитра". Тя бе любезна да даде интервю специално за читателите на По-добрия вестник - в. "Нова добруджанска трибуна".



- Г-жо Кръстева, бихте ли споделили какви са впечатленията Ви - от обстановката в арт-център "Палитра", от подготовката на децата?

- Това, от което съм много щастлива, е, че виждам една много добре поддържана база и в лицето на Иван Иванов - един добър мениджър, който се опитва да направи нещо за самите деца, за развитието им, за тяхното възпитание. Което е много важно. Аз винаги подкрепям такива неща и с каквото можем помагаме - и аз, и колегите ми. Ето тук сме с моята незаменима асистентка Риолина Топалова, която е и хореограф в Софийска опера и балет. Така че помагаме с каквото можем. Аз мисля, че на балетното изкуство трябва да му се помага са се развива, и децата да се развиват в тази насока. Виждам добре подготвени деца, на които наистина им е нужно много малко, може би този досег до истинската примабалерина, до пачката, до палците. А иначе хората тук работят много съвестно и много професионално. Надявам се това да доведе до едни добри резултати.

- Доколко са полезни майсторските класове, които организира Иван Иванов? Предполагам, Вие участвате и в други такива в страната.

- Помагаме дотолкова, че докарваме тук най-новите стилове, най-новите методи, може би някои знания, които не са достигнали до преподавателите. Така че се надявам да помагаме с информация. И може би, както казах преди малко, с досега до истинската примабалерина.

- На какво се дължи интересът на децата към класическия балет?

- Аз мисля, че този интерес никога не е стихвал. Както виждаме, всяко едно малко момиченце иска да стане балерина, да е в пачката, иска да е с короната, иска да е красивата принцеса. Това класическият балет го дава, за цял един живот ние сме едни красиви принцеси. Балетното изкуство дава едни много позитивни и хубави емоции и се надявам с това да задържим децата и бъдещите артисти.

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

БАЛЕТНОТО ИЗКУСТВО ДАВА МНОГО ПОЗИТИВНИ И ХУБАВИ ЕМОЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди