изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:12 EEST
Служителите в НОИ получили 7 млн. лв. бонуси, а учителите - само надежди    
НовиниБлизо 7 млн. лева допълнителни възнаграждения са получили чиновниците в НОИ за цялата 2012 година, показа справка на Дарик, получена по Закона за достъп до обществената информация.

Средната месечна заплата в Националния осигурителен институт е малко над 820 лева, уточниха от пресцентъра на институцията след получената справка.

Парите са разделени на близо 4000 служители, като ръководителите на ведомството не са получавали бонуси. Средният размер на допълнителните стимули е по 144 лева месечно, а общият размер на средствата възлиза на 6,95 млн. лева.

От НОИ уточняват, че парите са в рамките на бюджета на институцията, а допълнителните възнаграждения за добре свършена работа не са се увеличавали от 2009 г. Въпреки че по закон имат право да си раздадат бонуси до 30 процента от разходите за заплати, те са дали 17,6 на сто отгоре.

Допълнителните възнаграждения в Комисията за финансов надзор (КФН) са в размер на 470 000 лева, като наградените служители са получили по около 179 лева месечно. Ръководството на комисията не е сред получилите бонуси, сочи още справката.

Доста по-голяма е сумата, разпределена в Министерството на външните работи. Допълнителните средства за постигнати резултати са 823 500 лева, като министърът и заместниците му не са сред наградените.

В социалното министерство в началото на миналата година са получени 203 000 лева, които обаче са за резултати, постигнати през 2011 г. След промените в закона бонуси не са получавани. Зам.-министрите и главният секретар са получили 11 700 лева, но те са дарени.

В МВР пък не са раздавани никакви бонуси - нито на редовите служители, нито на ръководството.

От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са отказали да предоставят данни с мотива, че това е лична информация и не се отнасяла пряко до обществения интерес към работата на комисията, съобщи Дарик.

Аз съм „за“ даването на бонуси. Ние въведохме закон, с който бонусите да бъдат до 30% от заплащането. През 2012 г. са давани бонуси в някои министерства, но сумите са много по-малки от тези, които политиците тиражират“, каза по-рано днес вицепремиерът Симеон Дянков.

Преди два дни от партията на Меглена Кунева "България на гражданите" съобщиха, че четири министерства са си разделили 17 млн. лв. бонуси. От партията посочиха, че това са министерствата на труда, на здравеопазването, на земеделието и на регионалното развитие и благоустройството. Нарочените ведомства обаче отрекоха служителите им да са получавали бонуси или други допълнителни възнаграждения през 2012 г.
Тогава от социалното министерство съобщиха, че през юни 2012 г. с постановление на Министерски съвет е извършена промяна в бюджета, като са увеличени с 4.272 млн. лева разходите за заплати, други възнаграждения и осигуровки за сметка на други разходи на служителите. Средствата са били насочени за увеличение на трудовите възнаграждения на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане от 1 юли 2012 г., предвид изоставането спрямо други възнаграждения. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Служителите в НОИ получили 7 млн. лв. бонуси, а учителите - само надежди | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди