изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:52 EEST
УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДЕРАТ ПОСЛЕДНАТА КОЖА    
НовиниПлащаме със 7% повече данъци

Наблюдава се много рязко и бързо повишение на относителния дял на разходите за данъци спрямо средната месечна работна заплата и в това отношение България съвсем не е данъчен рай, счита икономистът Искрен Пенчев, цитиран от Дарик.

Той заяви в сутрешния блок на телевизия „България Он Ер”, че е налице нарастване на разходите за данъци със 7%, като те са достигнали 26% от общия доход на домакинствата, което намалява покупателната способност на населението. А от началото на 2013 година много общини увеличиха местните данъци и такси, особено налога за смет, което неминуемо ще има значителен негативен ефект върху потреблението.

Основната причина за това е, че доходите нарастват по-бавно, отколкото се увеличава данъчната тежест, смята Искрен Пенчев. Според него през тази година парите, които българите отделят за плащане на различни данъци и такси могат да стигнат и 30% от общия им доход.При това парите за крайно потребление във формирането на БВП на страната вече са намалели с над 10%. Тези средства не са похарчени в магазините, или за услуги, а са влезли в държавата под формата на данъци.

Без подобряване на ефективността на публичния сектор, обаче, няма как да има ефективност на икономиката, тъй като средствата, източени от хората и вкарани в бюджета, обезкръвяват частния бизнес и възможността му да се развива, смята икономистът.  http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДЕРАТ ПОСЛЕДНАТА КОЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.61 секунди