изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
Уволниха 2-ма от НСО заради атаката срещу Доган    
Новини  Двама души от Национална служба „Охрана" (НСО) са наказани с дисциплинарни уволнения заради нападението над Ахмед Доган по време на конференцията на ДПС в събота, съобщи началникът на службата ген. Тодор Коджейков, цитиран от БТА.

Това са полковник Георги Райков - началник на авангарда, който отговаряше за цялостната сигурност по време на събитието в НДК, и шефът на екипа, охраняващ Ахмед Доган - Георги Занев.

На официална пресконференция във връзка с инцидента и.д. началник на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков заяви, че броят на охранителите е бил достатъчен, но прегледаните видеоматериали и рапортите на служителите показват, че началникът на охраната и началникът на екипа за охрана са разположили хората си по неправилен начин, предаде "Фокус".

Имало е оставен подход към трибуната, допълни генералът. Той обясни, че авангардът са хората, които подсигуряват подстъпите към охраняваното лице. „Те не трябва да допуснат лице да премине през тях, а ако допуснат, трябва да уведомят – имаме вътрешни сигнали за уведомяване, радиостанции и други”, заяви Коджейков.
 
Според началника на НСО гардовете са застанали на дистанция, която не им е позволила да неутрализират атаката срещу лидера на ДПС.
"Двамата началници са старши офицери с дългогодишен трудов стаж”, допълни Тодор Коджейков.
 
Президентът Росен Плевнелиев вече заяви, че НСО е допуснала грешки и очаква отговори, както и че дава 10 дни на отговорните институции да си свършат работа по случая.

Във вторник Софийският районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на нападателя Октай Енимехмедов.
"Не бягам от наказателна отговорност. Единствено съжалявам, че пистолетът засече", заяви обвиняемият. http://dnes.dir.bg/

ЛИДЕРЪТ НА ДПС АХМЕД ДОГАН Е НАДАПАДНАТ НА СЦЕНАТА С ПИСТОЛЕТ /ВСИЧКО ПО СУЧАЯ/

 


Сходни връзки

Уволниха 2-ма от НСО заради атаката срещу Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди