изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:45 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВарна. Криминално проявен мъж, извършил няколко грабежа в града, е задържан в Първо РУП. На 22 януари 45-годишна жена подала сигнал в полицията, че на ул. “Ген. Гурко” неизвестен издърпал дамската й чанта. В нея имало много документи, два телефона, дебитни и кредитни карти и пари. Пострадалата дала подробно описание на извършителя.

 Проведени са оперативно-издирвателни действия, в резултат на които бил задържан Д.М. /38 г./ от Варна, осъждан за грабежи и наркотици. В него били открити част от вещите, обект на грабежа. Допълнителна проверка установила, че мъжът извършил още два грабежа и един опит за грабеж в периода 19-21 януари в района на колхозния пазар. И в трите случая потърпевшите са жени. Образувани са досъдебни производства под наблюдението на окръжната прокуратура в града. Мъжът е задържан за 72 часа, работата продължава.
Разпространители на наркотици са задържани във Варна. След проведени оперативно-издирвателни действия са задържани двама, разпространявали наркотици в града. В колата на Й. В. /20 г./ от Варна била открита кутия от цигари с четири топчета, съдържащи суха зелена тревиста маса със специфичен мирис. При направената експертна справка било установено, че веществото е марихуана с тегло малко над 2 грама. На кръстовището на улиците “Кракра” и “Никола Кънев” била заловена 18-годшната ученичка С. И. от с. Оброчище. При задържането й тя изхвърлила специфично сгънато топче със зелена тревиста маса - марихуана. В дамската й чанта са намерени още две топчета, а в жилището й - торбичка със зелена тревиста маса със специфичен мирис и електронна везна. Общото количество наркотици е над 7 грама. Образувано е досъдебно производство. Работата по разследването продължава.

Монтана. Вчера от 12 часа до 3 часа тази сутрин на територията на участък „Полиция” - Вълчедръм е проведена специализирана полицейска операция "Малки населени места". В хода на акцията в с. Септемврийци е разкрита взломна кражба, задържани са цигари и тютюн без бандерол и са заловени четирима бракониери. Сигнала за домовата кражба в Септемврийци подала 67-годишната Н.В. от селото. Установено било, че в дните от 12 до 23 януари бил счупен прозорец в къщата и оттам са отнети метални пружини за легла, шевна машина и друга покъщнина. При проведеното разследване по „горещи” следи от вълчедръмски криминалисти са заловени четирима криминално проявени - Е.И./41 г./, Х.А./49 г./, Т.Ц./45 г./ и 14 –годишен. При проверка в дома на 70-годишната П.С. са намерени и иззети 380 къса цигари в кутии "Дон" и 0,620 кг насипен нарязан тютюн, без бандерол. Материалите по случая ще бъдат представени на Митница - Лом за налагане на административно наказание. Полицаите установиха и четирима, нарушили Закона за горите. Съставени са им 4 акта и са иззети 3 каруци и 2 моторни триона.
Петима чужди граждани със статут на бежанци са заловени на автогарата в Лом. Снощи около 20 часа след получен сигнал при съвместни действия на служители от Териториална дирекция „Национална сигурност”-Монтана, РУП-Лом и Група за охрана на държавната граница-Лом на автогарата в автобус са задържани петима чужди граждани със статут на бежанци. Двама от Сирия, двама от Алжир и един от Ирак били в автобус от София към Лом. Изготвени са им протоколи за предупреждение на основание чл. 56 от ЗМВР от служители на Група за охрана на държавната граница да спазват чл. 279 от НК и са пренасочени обратно към София.

София. 21- годишен младеж е задържан в Пето РУП за грабеж. 60-годишна жена подала сигнал в полицията, че пред входа на блока, в който живее, била нападната и ограбена. Непознат я съборил на земята и отмъкнал дамската й чанта, в която имало мобилен телефон, пари, документи и две дебитни карти. Образувано било досъдебно производство. Проведени са оперативно-издирвателни действия, при които бил установен и задържан извършителят - Х.Н. /21 г./. Той е криминално проявен - регистриран за вещно укривателство. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК и му е взета мярка за неотклонение „подписка”.
Служители на Девето РУП задържаха 31-годишен мъж, извършил домова кражба. На 20 януари 63-годишна софиянка подала жалба, че от къщата й в с. Волуяк била извършена кражба. Неизвестни извършители счупили стъкло на прозорец на дома й и откраднали медни казани, два телевизора, прахосмукачка и друга покъщнина. Образувано е досъдебно производство. След проведените издирвателни и процесуално-следствени действия служителите на реда установили извършителя - С.Д. /31 г./ от с. Волуяк. Мъжът многократно е регистриран в полицията за кражби. Привлечен е в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 195 от НК и е задържан за 72 часа.

Пловдив. Мъж беше заловен след стрелба с незаконно притежаван пистолет в Асеновград. Вчера в полицията бил получен сигнал от 42-годишен мъж, че около 21.30 часа някой стрелял по прозорец на жилището му на бул.”България” и е счупил стъклото. Полицаите реагирали незабавно и в резултат на извършените оперативни действия заподозреният в стрелбата – В.П./ 61 г./, който живеел на същия булевард, бил заловен. При претърсване в апартамента му е иззет незаконно притежаван пистолет с неустановена марка и 94 патрона за него. По първоначални данни В.П. употребил алкохол и решил, че някой от другата страна на улицата осветява прозорците му. Това го нервирало и затова стрелял.Мъжът е задържан с полицейска мярка, работата по случая продължава.
Мъж беше ударен с брадва в дома си в село Кръстевич при пиянски скандал. Вчера в полицията се оплакал 52-годишен. Разказал, че ден преди това около 23.30 часа бил нападнат от Н.Ч./31 г./, който му бил на гости. Домакинът се опитал да се защити с приклада на ловната си пушка, но бил ударен с брадва по главата, след което припаднал. Когато дошъл в съзнание, установил, че законно притежаваното от него оръжие липсва, а всички стъкла на лекия му автомобил „Мерцедес” са счупени. В хода на разследването криминалистите установили, че съпричастни към случилото се освен Н.Ч. са И.Й./ 41 г./ от Красново, П.П./ 51 г./ и Н.Ч./ 42 г./ от Кръстевич. Пушката е намерена и иззета. Четиримата мъже са задържани в ареста за 24 часа.

София - област. За броени минути полицаи от Етрополе намериха откраднат автомобил и задържаха извършителя. Вчера сутринта около 4.30 часа жител на Етрополе сигнализирал в полицията, че през нощта е отнет ползваният от него лек автомобил „Фолксваген Пасат”, паркиран пред блока. Тъжителят съобщил, че колата била оставена отключена и с контактния ключ на таблото. Полицаите веднага предприели обход на района и на съседен паркинг попаднали на колата. 32-годишният Е.Т. тъкмо излизал от нея, когато бил задържан и отведен в районното управление. Пред полицейските служители извършителят направил пълни самопризнания. Станало ясно, че след като откраднал автомобила, Е.Т. отишъл до с. Ямна, обикалял около кошарите, а после подкарал обратно към града. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.
Обявен за издирване 37-годишен рецидивист от Своге беше задържан след поредната му кражба. Преди седмица 54-годишен мъж се оплакал в полицията, че около 21.30 часа непознат мъж му откраднал 700 лева. Потърпевшият разказал, че запивал в компанията на непознатия в кръчмата на с. Искрец, а след това заедно тръгнали да се прибират. Вървейки по пътя, почерпеният мъж загубил равновесие, подхлъзнал се на леда и паднал. При падането от джоба му изпаднали банкноти на обща стойност 700 лева, които неговият спътник светкавично грабнал и побягнал. В резултат на проведените оперативно- издирвателни действия криминалистите установили извършителя - И.Т./37 г./ от Своге, прекарал близо 10 години зад решетките за кражби, грабежи и противозаконно отнемане на МПС. Рецидивистът бил обявен за общодържавно издирване в началото на декември миналата година, след като заедно с близнака си, И.С. разбили и ограбили вила в с. Церецел и няколко седмици по-рано от вила в махала „Клена” в Своге задигнали храна и напитки. Братята обикновено правели ударите си заедно, набелязвали и разбивали необитаеми къщи и вили, настанявали се в тях, изяждали наличните провизии, задигали по-ценни вещи, дрехи и напитки и ги пласирали в столицата. След последния им удар в с. Церецел единият близнак бил задържан и му е взета постоянна мярка „задържане под стража”, а другият се укрил от органите на реда. След изтичане на полицейската му мярка от 24 часа на И.Т. е взета постоянна марка „задържане под стража”, вследствие на което близнаците отново се събрали зад решетките.

Перник. 57–годишен мъж, с прякор Заза, обявен за общодържавно издирване, е задържан вчера. Служители на ОДМВР-Перник установиха и задържаха криминално проявения Х. В. от с. Габров дол. Мъжът нанесъл значителни материални щети на вилата и лекия автомобил на свой роднина, след което се укрил от органите на реда. Заза бил забелязан вчера в центъра на града от съвестен гражданин, който незабавно сигнализирал полицията. Изпратеният полицейски екип задържал мъжа. Срещу него са образувани две досъдебни производства за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. С прокурорско постановление на Х.В. е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“, предстои искане за постоянното му задържане.

Плевен. Снощи около 21.30 часа в полицията в Левски бил получен сигнал от 80-годишна жителка на селото. Жената обяснила, че около 19 часа получила обаждане на домашния си телефон за възникнало тежко пътно-транспортно произшествие, като участник е нейният син. От доверчивата жена измамниците поискали да заплати определена парична сума за освобождаването му. Около 21 часа пред дома си тя предала на непознат 1 085 лева. Мъжът се оттеглил с лек автомобил в неизвестна посока. Полицията провежда оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на извършителя. За престъпление по чл. 209, ал.1 от НК е уведомен районен прокурор.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

ФОРУМИТЕ НА ndtnews.hopto.org И НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди