изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:54 EEST
НЦИОМ: Четири партии в парламента    
Новини  Няма значима промяна в политическите симпатии на българите през последните три месеца, сочи изследване на НЦИОМ. Политическите последици от референдума предстои да бъдат измерени със социологически методи след неговото провеждане и последвалия отзвук. В навечерието на референдума се запазва подреждането на най-влиятелните партии с шансове да влязат в следващия парламент. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и Движение "България на гражданите". Разликата между първите две политически формации в момента е 4,7%.

Почти сигурно в следващия парламент ще намерят място и поне още две формации – евентуален съюз между Атака и ВМРО, както и подписаното по време на провеждане на проучването споразумение между ДСБ и Съюз "Единство". Данните показват, че за момента СДС (с председател Емил Кабаиванов) самостоятелно не може да влезе в Народното събрание. Засега е рано да се установи как последните събития от Националната конференция на ДПС се отразяват на мобилизацията на симпатизантите на Движението. През последните месеци регистрираме нарастващи симпатии към НФСБ и към ГОРД.

Заявката на Веселин Марешки за участие в предстоящите парламентарни избори и в политическия живот на страната му носи стартово одобрение от 14%. Сред одобряващите го преобладават хора с ниски доходи, както и жители на градовете-областни центрове. Все още е рано обаче да се установи с точност шансът на коалицията "РЗС и Марешки" да влезе в състава на следващия парламент.

Одобрение на дейността на лидерите на основните политически формации в България към 20 януари 2013 г: Бойко Борисов е с одобрение 41.5%, Меглена Кунева 31.5%, Сергей Станишев 27% и други. Кампанията за референдума от последните седмици привлече общественото внимание към някои от участниците в инициативните комитети. НЦИОМ измери общественото одобрение към някои от тях. Янаки Стоилов е одобряван от 20% от българите, следва го Мария Капон с одобрение от 13.8%. Народният представител Иван Иванов получава 10% одобрение.

http://www.pressadaily.bg

БСП била опасно близо до ГЕРБ преди изборите

Кунева: Идеологически като десни сме по-близо до ГЕРБ

Кунева пише на Борисов: ГЕРБ готвят най-нечестните избори в историята

ЕДВА 3% ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЯТАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЗА НАПЪЛНО УСПЕШНО

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org И НДТ ОТНОСНО ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2013

ВРЕМЕННИ РЕЗУЛТАТИ ОТ АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org:

Как оценявате работата на депутатите от Добричка област?

1. Отличен 6 2,33%
2. Мн. добър 5 1,17%
3. Добър 4 5,06%
4. Среден 3 14,40%
5. Слаб 2 77,04%

 

 


Сходни връзки

НЦИОМ: Четири партии в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди