изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:55 EEST
Бащата на министър Делян Добрев пуска завод за 2 млн. лв.    
Новини Синът-министър от ГЕРБ одобрил идеята за производство на пелети

Александър Добрев, баща на министъра на икономиката Делян Добрев, пуска завод за 2 млн. лв. Мощностите за производство на дървени пелети вече са разположени в село Буково.Бизнесменът взел под наем пустеещата 4-етажна сграда на бившия военен завод в маданското село и 7 дка площадка около нея за срок от 10 г. “Парите са осигурени изцяло от банкови кредити. Заводът ще произвежда дървени пелети, основно за износ в Италия и Гърция. Българският пазар обаче също се развива бързо и тук ще реализираме определени количества”, казва пред “Новинар юг” Добрев-старши. Очакванията му са първите количества пелети да бъат произведени в началото на февруари.

Месечният наем, който ще плаща, е 500 евро. Сумата е посочена в договора , сключен през март 2012-а между “Механичен завод” АД, Мадан, чийто филиал е базата в Буково, и фирмата на бащата на министъра – “Визьор” ООД-Хасково. Цехът, в който са се правили автомобилни газови бутилки, е затворил преди двайсетина години. Александър Добрев вече е наел 20 работници.

Хасковлията бил готов да кандидаства по мярка 123 по програмата за развитие на селските райони за 200 000 евро, както и за работна ръка, но се отказал заради поста на сина си. Той е обсъждал с министъра идеята си за завода, Делян го посъветвал, че идеята е добра.

“Реших да се занимавам с производството на пелети, защото от 6-7 г. се отоплявам на тях. Аз съм един от първите клиенти на хасковската фирма “Ерато”. Отоплението с пелети се поддава на автоматизация. Има начини с мобилен телефон да се зададе кога да се запали печката”, обяснява Добрев-старши, който все по-често ще е в завода си в родопското село./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бащата на министър Делян Добрев пуска завод за 2 млн. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди