изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:52 EEST
АГОНИЯ В ЗДРАВЕОПАЗВАЕТО: Болница фалира, продава чаршафите    
Здраве Болницата в Елена разпродава имуществото си заради дългове. На тезгяха редом до техниката от отделението за образна диагностика и лабораторията, са дори чаршафи, ножици и стари лекарски престилки. Задълженията на общинското лечебно заведение са над един милион, съобщи БНТ. По принуда - след като остане и без лаболатория, ще спре работа и Спешната помощ.


Болницата в Елена разпродава имуществото си заради дългове. На тезгяха редом до техниката от отделението за образна диагностика и лабораторията, са дори чаршафи, ножици и стари лекарски престилки. Задълженията на общинското лечебно заведение са над един милион, съобщи БНТ. По принуда - след като остане и без лаболатория, ще спре работа и Спешната помощ.

"В момента рентгеновата апаратура и клиничната лаборатория функционират в Елена, но ако се стигне до тяхната продажба за едни изследвания или за една рентгенова снимка хората ще трябва да ходят до Велико Търново. Наистина държавата трябва да каже по какъв начин ще се осигурят тези сравнително базови здравни услуги в отдалечени места като нашия край", тревожи се кметът на Община Елена Делян Млъзов.

Дълговете на еленската болница са натрупани от 2006 година. Освен на държавата от кметството се надяват и на частни инвеститори, които да помогнат за спасяването на здравното заведение.  http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

АГОНИЯ В ЗДРАВЕОПАЗВАЕТО: Болница фалира, продава чаршафите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди