изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:17 EEST
КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР - С ПЕТ НОВИ СПЕКТАКЪЛА ПРЕЗ ГОДИНАТА    
Култура Пет нови заглавия ще предложи през годината ДКТ "Дора Габе" в Добрич, съобщи на пресконференция директорът Петър Петков. Първото е "Тримата братя и златната ябълка", премиерата на спектакъла е тази вечер от 19 часа. Режисьор на постановката по българската народна приказка е Даниела Христова. Сценографията е на Христина Стоилова, а музиката - на Владимир Джамбазов. Куклите и декорът са дело на Елисавета Качулева и Димитър Митев.

За реализирането на спектакъла са ангажирани актьорите Велма Кирова, Петър Петков, Румен Куртев и Димитър Ялнъзов. "Тримата братя и златната ябълка" е  деветият спектакъл на режисьора Даниела Христова, който се реализира на сцената на кукления театър в Добрич. Пред журналисти тя сподели, че това е една приказка за храбростта и любовта. "Много е важно да научим децата как трябва да си жертвоготовен и да спасиш", каза режисьорката. По думите й, се е оформил един много добър екип, по време на репетициите всеки е правел предложения.

Постановка по произведения на Дора Габе ще подготви за 25 март, когато се навършват 125 години от рождението й, кукленият театър, сподели Петър Петков. Постановката ще бъде реализирана от Велма Кирова. Друго заглавие от афиша на театъра през 2013-а ще бъде спектакълът за възрастни "Пред зейналия гроб" от Алфонсо Вайехо. Това е съвременна испанска драматургия, за първи път ще направим тип площаден театър, който ще може да се играе и на открито, обясни Петков.  С "Пред зейналия гроб" ДКТ "Дора Габе" ще участва във фестивала "Пиаро" в Стара Загора. През май ще започнат репетициите на "Принцесата и свинарят" по Панчо Панчев.

ДКТ "Дора Габе" ще постави за първи път спектакъл с марионетки - "Магия за злато" на Весела Богданова. По думите на Петър Петков, марионетките са най-трудните за усвояване кукли. През лятото актьорите от Добрич ще бъдат обучени от Веселин Анев, който е учил в Чехия.  НДТ

 


Сходни връзки

КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР - С ПЕТ НОВИ СПЕКТАКЪЛА ПРЕЗ ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди