изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:46 EEST
ДВЕ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ НА ВЪНШНИ ДОСТАВЧИЦИ    
НовиниОт началото на тази година две социални услуги са предоставени от общината на външни достанчици. Услугата „Център за обществена подкрепа 1” е предоставена за управление в срок от три години на Сдружение „Български червен кръст”, представлявано от Областен съвет на БЧК – Добрич. За същия срок социалната услуга „Дневен център за възрастни хора с психични увреждания” е предоставена за управление на ”ЦПЗ д-р П. Станчев- ДобричЕООД.

Общо осем на територията на общината са сдруженията и фондациите за извършване на социални услуги, които са лицензирани от Агенцията за социално подпомагане.

Общностен център за деца и семейства предоставя единадесет социални услуги за деца и семейства – превенция на  социалното изключване и бедността. В направлението социално включване на общности в неравностойно положение и уязвими групи през тази година община Добрич стартира изпълнението на проект „Ръка за помощ”, по схема „Помощ в дома”  на ОП”РЧР” 2007-2013г. Той е съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейската комисия. По него ще се предоставят услуги, свързани с изпълнение на дейностите за лична помощ,  социална подкрепа и социално включване, комунално-битови дейности. Услугите ще са насочени към лица с трайни увреждания и с ограничения или невъзможност за самообслужване, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване, безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране –  персонал на Звеното за услуги в домашна среда.

През тази година ще продължи и изпълнението на проект Подкрепа за достоен живот”, за предоставяне на услугата „Личен асистент”на деца и лица с увреждания в домашна среда. Ще се работи и по проект „И аз имам семейство”по схема „Приеми ме” по ОП”РЧР” за предоставяне на услугата „Приемна грижа”. По схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск“ предстои да се построят 4 центъра за настаняване от семеен тип на принципа на Малък групов дом за деца с увреждания. НДТ

 


Сходни връзки

ДВЕ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ НА ВЪНШНИ ДОСТАВЧИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди