изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:09 EEST
ВМЗ ликува, източва банкомата и крещи: Смърт за Стоенчев!    
НовиниЗа първи път от началото на стачката във ВМЗ има усмивки и радостни възгласи. Оръжейниците се редят на опашка пред банкомата в завода и теглят парите си.

Преведени са всички суми по дължимите три заплати до декември. При някои от служителите парите ще пристигнат на няколко транша, но първите постъпления вече са факт. След като еуфорията мина, работниците се развикаха по микрофона: "Долу Стоенчев, смърт за Стоенчев, уволнете го."

Те насочиха гнева си към изпълнителния директор на оръжейницата, след като сутринта стана ясно, че миналата година правителството е превело на ВМЗ 6 милиона за заплати, а Иван Стоенчев ги е използвал за суровини. "Свалям доверието си от изпълнителния директор Иван Стоенчев", коментира сутринта премиерът Бойко Борисов.

Много сме благодарни на министър-председателя, но се притесняваме какво следва оттук нататък. Във вторник вече трябва да сме готови с акцентите в оздравителната програма и да знаем колко души ще си тръгнат от завода. Няма да отстъпим на държавата, която иска да съкрати 900 човека. Те трябва да са под 500, коментира пред БЛИЦ лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Атанасов.

Кристина ИВАНОВА, http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

ВМЗ ликува, източва банкомата и крещи: Смърт за Стоенчев! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди