изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:38 EEST
Метър и половина преспи на Пампорово    
Новини Преспи около метър и половина има на Пампорово. По данни на метеорологичната станция, на връх Рожен снежната покривка достига 81 см, 100 см е в Чепеларе, близо 24 см в Смолян. Снегът в района на Баните е около 27 см.

Първостепенните улици в Смолян са обработени почти до асфалт. По нареждане на общината и полицията започва усилена работа за разчистване на пътищата до избирателните секции, както и до Районната избирателна комисия, за да не се попречи на транспортирането на бюлетините.

Пътят до смолянските села Пещера и Турян е временно затворен заради паднали дървета от тежкия сняг. Техниката на пътноподдържащата фирма е спряла и не може да продължи с разчистването на преспите.

Призовават се гражданите да не предприемат пътуване до отваряне на участъка. Подготвя се екип с моторна резачка, който да премахне дърветата. Въведени са ограничения за движение в Смолянска област. През планинските проходи Пампорово, Превала, Рожен и Печинско всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Същите ограничения важат и за пътуващите по направленията Сърница - Доспат, Доспат - Борино - Тешел, Батак - Доспат, Девин - Михалково, съобщават от Областно пътно управление.

В цялата област има опасност от падащи дървета. Пътните настилки са заснежени и хлъзгави.
http://www.blitz.bg

С ВИЕЛИЦА ЗИМАТА СЕ ВЪРНА В ДОБРУДЖА

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В "ДОБРУДЖАНЦИ"
 


Сходни връзки

Метър и половина преспи на Пампорово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди