изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:53 EEST
Варна става като Барселона    
НовиниПроект за свободен достъп на варненци до част от пристанището са одобрили в Министерството на транспорта. Идеята, която отлежава повече от 6 години, вероятно ще бъде реализирана още това лято - до края на юни, съобщи Varnautre.bg.

Предвижда се пространството от 1-во до 3-то кейово място на пристанище Варна - Изток да бъде отворено за граждани.
Върху площ от 70 декара, която е собственост на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", е замислено да има алея за разходки и многофункционална сцена. Възможно е в проекта да бъдат включени и паркинг и кафене.

Миналата година в Министерството на транспорта е бил представен проект, в който площта е била замислена изцяло като зона с много ресторанти. Идеята обаче не се е харесала на транспортния министър.
Така се стигнало до комбинация от елементи от по-стара концепция и нови идеи, като заведенията не са основното в идеята за отвореното пристанище.

Планувано е да има алеи за разходка край морето, които да се превърнат в естествено продължение на крайбрежната алея в Морската градина. В плановете има и нов елемент.
Първо кейово място, освен че ще е отворено за граждани, ще приема и пасажерски кораби и така ще увеличи капацитета на Морска гара.

Идеята за отворено пристанище вече е тествана през 2010 г., когато Варна стана домакин на регатата "Тол Шипс Исторически морета".
Кейовите места бяха отворени за граждани, а на самото пристанище бяха обособени паркинг, концертна сцена и позиционирани обекти за продажба на храна и напитки.

За трите дни, в които се проведе регатата, през пристанището минаха над 250 000 души.
През март 2012 година пък местният парламент гласува решение Варна отново да домакинства "Тол Шопс" 2014. С реализирането на идеята за свободния достъп до порта ще се улесни и самата организация по приемането на регатата. http://varna.dir.bg

Писателката Таня Иванова: Лудия ме накара да се съблека в центъра на Барселона

Най-сексапилните футболни половинки на Евро 2012

Над 1 млн. души в демонстрация за независима Каталония
 


Сходни връзки

Варна става като Барселона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди