изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. 60 000 къса цигари без бандерол иззеха полицаи от РУП-Асеновград в с. Мулдава. Вчера при проверка в склад в стопанския двор на селото са намерени 6 мастербокса цигари „Дива Слим”. Помещението е било стопанисвано от Г.М./ 37 г./ от Асеновград. Срещу него е образувано бързо производство.

СДВР. 17-годишен младеж е задържан в Трето районно управление за грабеж. На 27 септември около 20 часа 75-годишна жена от София съобщила в районното управление, че часове преди това е била ограбена. На ул. „Софроний Врачански” и ул. „Иларион Макариополски” непознат младеж издърпал от врата й златен ланец /около 20 грама/. По случая е образувано досъдебно производство. След разследване е установено, че извършителят е 17-годишно момче от София, регистрирано за кражби и грабежи. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура за налагане на възпитателни мерки от комисията по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по чл.61 от НК.

В Първо районно управление е задържан 50-годишен, криминално проявен и осъждан, мъж, откраднал два велосипеда. На 23 януари в районното управление бил доведен софиянецът В.С. /50г./, с 26 криминалистически регистрации за кражби и осъждан. Оказало се, че същия ден около 15.30 часа той извършил кражба на два велосипеда от входно помещение на жилищна сграда в ж.к. „Изгрев”. 50-годишният е оставен в ареста с полицейска мярка. По случая е образувано бързо производство по чл. 195 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура В.С. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок до 72 часа.

Служители на Девето районно управление задържаха 38-годишен мъж, извършил два грабежа. 75-годишна столичанка се оплакала, че е ограбена. Около 12.45 часа на 26 януари тя съобщила в полицията, че минути по-рано в ж.к. „Люлин” 3 била нападната от непознат мъж и той издърпал от ухото й златна обица. Автопатрул заградил района и извършителят е задържан - С.М. /38г./ от София. Справка в полицейския регистър показала, че той е регистриран 31 пъти за кражби, грабежи хулиганство и противозаконно проникване в МПС и осъждан шест пъти за кражби и грабежи. Слез разследване столичните полицаи установили, че задържаният е извършител и на още едно подобно деяние: на 23 януари в ж.к. „Люлин” 5 С.М. нападнал в гръб 73-годишна жена и издърпал от ухото й златна обица. Материалите за двата инцидента са докладвани на Софийска градска прокуратура, където на 38-годишният мъж са повдигнати обвинения по чл.199 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Работата по установяване съпричастността му към други подобни деяния продължава.

Кърджали. 40 литра безакцизна ракия и 4,5 кг нарязан тютюн без бандерол са открити и иззети при операция на РУП-Кърджали вчера. При проверка на лек автомобил “Опел” с кърджалийска регистрация около 12 часа на КПП “Чилик” полицаите установили, че Ю.Т./47 г./ превозва алкохол без бандерол. Три часа по-късно бил проверен “Опел” с пловдивска регистрация и в колата е намерен нарязан тютюн, собственост на 52-годишния пътник В.М. Алкохолът и тютюнът са иззети и са на съхранение в РУП-Кърджали. На двамата мъже са съставени актове по Закона за акцизните стоки.

Кюстендил. Двама кюстендилци на 29 и 43 години са задържани снощи в ареста на РУП в областния град за упражнено насилие над млада жена. След като не успели да я убедят да свали цената за „удоволствия“ с тях, насилствено опитали да я качат в джипа им. Жената успяла да избяга и сигнализирала полицията. По нейни данни, по-младият мъж произвел изстрел. Двамата нетрезви мъже са задържани близо до мястото на инцидента. Иззета е законно притежавана ловна пушка, собственост на по-възрастния. Тестът за алкохол на по-младия отчел 2.34 промила алкохол. По случая е образувана преписка в РУП-Кюстендил.

Шумен. 45-годишен мъж е открит от полицейски служители в безпомощно състояние на пътя между селата Костена река и Овчарово. Около 20.30 часа снощи след приключване на изборния ден, при обход на региона, полицаи забелязали заспал върху пътното платно полупремръзнал мъж. Събудили го, помогнали му да се качи в полицейския автомобил и го откарали до кметството в с.Овчарово. Според униформените опасността да го блъсне автомобил била голяма, тъй като мъжът бил почти по средата на пътното платно, на неосветен участък. След като се затоплил, 45-годишният С.С. обяснил, че бил на гости на свой приятел в с.Костена река. Решил да се прибере пеш до дома си в с. Друмево, но вероятно объркал посоката. Друг патрулен екип го закарал до дома му в селото.

София-област. 25-годишен криминално проявен беше задържан за хулиганство в Етрополе. В петък около 11.45 часа в районното управление в Етрополе позвънил управител на пицария и съобщил за буйстващ клиент в нетрезво състояние, който отправял заплахи към него и персонала на заведението. След сигнала към адреса е изпратен полицейски екипи на място, служителите на реда заварили 25- годишния И.С. във видимо нетрезво и неадекватно състояние да сипе ругатни и закани по адрес на всички присъстващи. Като видял униформените хулиганът, който е в изпитателен срок на условната си присъда за убийство по непредпазливост, още по-разгорещено подновил обидите и заканите за саморазправа. Изяснено е, че повод за избухването му е забележка заради запалена от него цигара в заведението. Служителите на реда задържали И.С. и го закарали в районното управление, където буйствал сериозно. Хулиганът остава в ареста за 24 часа. Образувана е преписка за престъпление по чл. 325, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Уведомена е и районна прокуратура- Етрополе. Работата по пълното документиране на случая продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди