изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:21 EEST
НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО: Бръснарница и бакалия намазали тлъсти пачки за научни изследвания    
НовиниБлизки до управителя на Фонд "Научни изследвания" Христо Петров, който излетя от поста вчера, са печелили проекти за стотици хиляди левове за измислени проучвания. Бръснарница и фирма за продажба на кашкавал са ударили джакпот от фонда без да имат нито научен персонал, нито някаква изследователска дейност, пазказа пред bTV Виктор Асенов, организатор на протестите на учените, които пращаха групово есемеси на премиера Борисов в знак на протест срещу нарушенията.

Заради корупционни практики във фонда вчера премиерът взе главата на министъра на образованието Сергей Игнатов. Във фонда имаше корупция, протежирана от министъра, и незаконни назначения, казва Асенов.

Поръчки за стотици хиляди печелили и фирми, регистрирани в последния ден преди срока за подаване на заявления за участие в конкурси. Така никому неизвестнва новородена компания, регистрирана на адрес в квартал "Гоце Делчев" забърсала поръчка за 480 хиляди лева за изработка на наносателит.

Друга фирма на преподавателката от НБУ Азарова спечелила джакпот с фирмата си за опаковка на експонати. Нейният проект, одрусал около 300 000 лева за проучване на нагласите на хората към музейното дело.

Стойността на поръчките варирала от 300 до 500 000 лева, посочи Виктор Асенов, който е преподавател във Физическия факултет на СУ. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО: Бръснарница и бакалия намазали тлъсти пачки за научни изследвания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди