изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:05 EET
БАНДИТЪТ ЗЛАТКО БАРЕТАТА Е ПРОСТРЕЛЯН ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СОФИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/    
Новини Златомир Иванов-Златко Баретата е бил прострелян на влизане в Съдебната палата в София тази сутрин, съобщи bTV. Все още не ясно какво е състоянието му, но е прострелян в крака. В бедрото е ранен и един от охранителите му.

Първанов: Цветанов лъже, че съм знаел за среща на Алексей Петров и Баретата

Стрелецът по Баретата се укривал като клошар, камера го заснела

Откриха оръжието, с което е стреляно по Баретата

Два екипа са стреляли по Баретата

Стрелецът имал 7 секунди (ВИДЕО)

Това ли е килърът?

Бойко Борисов: Златко Баретата трябваше да е в ареста!

Златомир Иванов - Златко Баретата е постъпил в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в областта на корема и крайниците

29 януари 2013 | 11:37 | Агенция "Фокус"
 
София. Златомир Иванов - Златко Баретата е бил в съзнание, когато е постъпил в "Пирогов". Иванов е с няколко огнестрелни рани в областта на корема и крайниците. В момента е в операционна. Това съобщи пред журналисти Мария Пойразова от пресцентъра на "Пирогов", предаде репортер на Агенция “Фокус”. Другият пострадал при стрелбата пред Съдебната палата има огнестрелна рана в единия крак, без да са засегнати костни структури и важни съдови органи. Повече информация ще има по-късно.
Мария КАЛОЯНОВА

Стреляли са със снайпер по Баретата

По Златко Баретата вероятно е стреляно със снайпер от отсрещната сграда. Адвокатката му Мариана Тодорова е казала, че той не е споменавал нищо за заплахи, в събота и неделя те са обсъждали делото срещу него.Златомир Иванов-Баретата и негов гард бяха прострелян пред Съдебната палата - единият пред сградата на Съдебната палата, другият отстрани.

В същото време срещу сградата на Съдебната палата избухна огромен пожар, който се разраства. Силно дими последният етаж на сградата, в която се намират търговски обекти. По неофициална информация от там са стреляли нападателите и те сами са подпали апартамента, за да заличат следите. Три пожарни коли гасят пожара. На място има много линейки и полиция.

Прякорът на 44 -годишния Златомир Иванов идва от това, че през периода 1991-1993 г. е служил в МВР отряда за борба с тероризма. Завършва спортно училище в Стара Загора, където тренира борба. Той е един от собствениците на компанията за сигурност и охрана "Аркус сигурност" и бивш собственик на "Аполо и Болкан".

Официално той се занимава с охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали. Официални лица от МВР често го свързват и с трафика на дрога, трафик на жени и контрабандни канали за крадени автомобили. http://www.blitz.bg

Първо в БЛИЦ: Вторият прострелян - Атанас Станков

Вторият прострелян човек пред сградата на Съдебна палата днес е Атанас Павлов Станков, научи БЛИЦ от 100-процентови източници. Мъжът е на 42 години и е отнесъл куршум в крака.Златко Баретата пък е уцелен в корема. По непотвърдена информация сериозно засегнати са бъбреците му. Уцелен е също и в двете подбредрици, като раните са входно-изходни, т.е. куршумите са излезли. В момента и двамата са в шокова зала на "Пирогов". http://www.blitz.bg

Полицаи обградиха загадъчен мерцедес до Съдебната палата

Мистериозен автомобил е наобиколен от полицаи в близост до Съдебната палата, видя репортер на БЛИЦ. Колата е черен Мерцедес - стар модел и доста мръсен на външен вид, с шуменски регистрационен номер. По първоначална информация германското возило е свързано с покушението срещу подземния бос Златко Баретата.  http://www.blitz.bg

Кой е Златомир Иванов - Златко Баретата (Справка, Агенция "Фокус")

София. Златомир Иванов Иванов, по прякор Баретата, е роден на 15 октомври 1968 г. в Гурково. Прякорът му идва от това, че през периода 1991 - 1993 г. е служил в МВР отряда за борба с тероризма. Според публикации в медиите, той напуснал баретите в знак на протест срещу задържането на негови колеги в Хасково, влезли в сблъсък със сутеньори. Заедно с него, отряда напускат Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви.
Завършва спортно училище в Стара Загора, където тренира борба.
Официално участва в над 30 фирми за охранителна дейност, търговия с петролни, химически и фармацевтични продукти, собственик е на бинго и игрални зали.
По време на управлението на Иван Костов, Баретата е подозиран за трафик на жени и контрабандни канали за крадени автомобили. МВР често го свързва и с трафика на дрога. Представена на 11 декември 2003 г. разработка на Центъра за изследване на демокрацията го представя като един от 6-мата наркобосове у нас.
Името му се завъртя и около взрива в Челопечене на 03. 07. 2008 година. Тогава в пространството се заговори, че фирма, свързана със Златко Баретата и ръководена от сестра му, имала договор с военните. Базата трябвало да се прочисти и да се подготви за продажба.
Името на Баретата е замесвано в убийства, атентати и трафик. По подозрения за участие в незаконна дейност, той многократно е задържан, но винаги след време пускан на свобода.
Самият той казва за себе си пред БТВ: „Ако има хора, които са наркобосове в мое лице - тяхната роля би трябвало да бъде такава - да има относителен мир на улицата, без убийства и побоища. Аз няма как да изчистя името си, с което не съм се примирил, но винаги ще ме знаят като наркобоса. Опитвам се да оцелея“.
Баретата беше арестуван на 7 февруари 2009 година, след като се предаде на ДАНС. Срещу него бе повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства. Показания срещу Златомир Иванов тогава даде Демби, който обяви, че възпитаникът на спортното училище в Стара Загора е поръчал убийствата на Бобъра, Тони Клюна и още няколко човека от подземния свят.
Златомир Иванов е подозиран и като поръчител на убийството на писателя Георги Стоев.
На 13 февруари 2012 Софийският градски съд осъди на 8 години затвор Златомир Иванов-Баретата. Той бе признат от Софийски градски съд за виновен за ръководене на престъпна група за търговия на наркотици.
На 20 юли 2012 Съдът отхвърли молбата на Златомир Иванов - Златко Баретата за промяна на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража.
На 13 ноември 2012 фалстарт беляза делото срещу Златомир Иванов-Баретата и групата му, обвинени за разпространение на наркотици. Заради липсващи адвокати и един от подсъдимите Софийски апелативен съд отложи делото за 18 декември.

СДВР: Златомир Иванов – Баретата е бил прострелян в корема и в крака

София. Златомир Иванов – Баретата е бил прострелян в корема и в крака. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на СДВР. Бил е прострелян и мъж, който го е придружавал. И двамата са откарани в болница. В 9.35 ч. е подаден сигнал за простреляно лице на телефон 112 от служител на охрана на съдебната власт. Все още не е ясно дали има връзка между пожара в сградата срещу Съдебната палата. В момента се извършва оглед на мястото.

От пресцентъра на "Пирогов" ще дадат брифинг за простреляните в 11,20 часа

29 януари 2013 | 10:24 | Агенция "Фокус"
 
София. От пресцентъра на "Пирогов" ще дадат кратък брифинг, който ще се проведе в 11,20 часа на паркинга пред болницата, съобщиха за Агенция “Фокус”. Брифингът е във връзка с инцидента в столицата, при който бяха простреляни двама души.
 
 БАНДИТЪТ ЗЛАТКО БАРЕТАТА Е ПРОСТРЕЛЯН ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СОФИЯ

Златомир Иванов бе откаран с линейка, след като бе изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата, предаде "Фокус". На плочките отпред останаха кървави следи.

В отсрещната сграда има пожар. Стреляно е от апартамент срещу Съдебната палата, който минути след атентата е подпален. Пожарът е с цел да се прикрият уликите, смятат полицаи, предаде БЛИЦ. Вероятно е стреляно със снайпер, съобщи БГНЕС.

Засега няма информация от МВР.

Златко Баретата е влизал в съда, където днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото срещу него. През февруари миналата година Софийски градски съд го осъди на 8 години затвор за ръководене на престъпна група за наркоразпространение. Днес процесът трябваше да стартира на втора инстанция.

"Златомир Иванов не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него", заяви пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова, цитирана от "Фокус". Адвокат Тодорова последно е разговаряла с подзащитния си в събота и неделя, за да обсъдят делото.

Районът около Съдебната палата е отцепен. Движението е блокирано. http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ЗА ЗЛАТКО БАРЕТАТА

 


Сходни връзки

БАНДИТЪТ ЗЛАТКО БАРЕТАТА Е ПРОСТРЕЛЯН ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СОФИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАНДИТЪТ ЗЛАТКО БАРЕТАТА Е ПРОСТРЕЛЯН ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СОФИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
Автор: Anonymous да 2013-01-29 @ 11:25 EET

Оставете ги да се избиват сами, иначе съдът ги пуска на свобода, а смъртното наказание е забранено, пък и ни струват скъпо в затвора.

БАНДИТЪТ ЗЛАТКО БАРЕТАТА Е ПРОСТРЕЛЯН ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СОФИЯ /ОБНОВЯВА СЕ/
Автор: Anonymous да 2013-01-29 @ 14:30 EET
i cialoto pravitelstvo triabva da se izbie

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди