изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:51 EEST
ЗАПОЧHА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ    
НовиниОт 25 януари стартира публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Добрич за 2013 година, съобщиха оттам. Материалите за това могат вече да се получат от Центъра за услуги и информация на гражданите и са публикувани на интернет страницата на общината www.dobrich.bg. На тел. 600 416 и 600 001 вътр. /258/, на електронния адрес priemna@dobrich.bg гражданите и бизнес-средите на Добрич могат да предлагат своите идеи, мнения и предложения за проекто-бюджет'2013 и отчета на бюджет’2012.

 Тази година публичното обсъждане ще премине през два етапа. В рамките на първия ще се проведе обсъждане на проекта за бюджет и отчета с бизнес-средите, НПО, граждани, хора с увреждания и пенсионери. Това ще стане на 4 февруари от 16 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич. Вторият етап предвижда обсъждане д младежки организации, което ще се проведе на следващия ден – 5 февруари от 16 часа в Голяма заседателна зала на общината.

От община Добрич напомнят, че публично обсъждане на проекто-бюджета се провежда за петнайсети пореден път. Съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за общинските бюджети от 2004 г. е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета. За постъпилите предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще бъде приложен като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му от кмета на общината за разглеждане от общинския съвет, информират от кметството.

Община град Добрич кани всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства и по какъв начин могат да осъществяват контрол, да вземат участие или да се обадят на посочените телефони.

В материалите за отчета за бюджета за 2012 г. се посочва, че община Добрич запази своята финансова стабилност, а дългосрочния кредитен рейтинг bgАа2 (стабилна перспектива) е актуализиран през 2012 г. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧHА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА БЮДЖЕТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди