изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:51 EEST
Медсестра от “Пирогов”: Мръсни гяури, джамия в Гоце Делчев ще има!    
Общество

Мръсни гяури, рано или късно ще си платите за всичко и джамия в Гоце Делчев ще има, харесва ви или не. Това беше изписала на профила си във Фейсбук Фатме Адемова Койбашиева, която се оказа, че работи като медицинска сестра в “Пирогов”. Този скандален статус възмути потребителите в социалната мрежа, които призоваха “Съд за медицинската сестра (Фатме) от “Пирогов”.



Бърз преглед на профила на Фатме разкрива, че жената е доста набожна и активна застъпничка на исляма. За себе си тя е написала, че е от Гоце Делчев и че говори български, английски, турски, арабски и “помашки” език. “Ислямът се появи като странник и ще се завърне като странник. Благословени да са странниците – хадис на пратеника Мохамед”, пише в информацията за себе си самата Фатме.

Отличничката от Медицинския факултет в специалност “Медицинска сестра“ позира гордо на профилната си снимка в бяла престилка, като в албумите й фигурират снимки от детското отделение на “Пирогов“. Тя работи в болницата от миналата година, непосредствено, след като се дипломира с перфектни оценки и безупречно поведение, което оставя в преподавателите си. Преди “Пирогов“, Фатме, която е родена в Гоце Делчев, си изкарва прехраната като работи в магазин от веригата за хранителни стоки „Пикадили“ в София (2010-2011).

Не е ясно от какво е провокирана етническата й омраза, но по всичко личи, че госпожицата е силно религиозна. Единствените публикации по стената й във Фейсбук са посветени на мюсюлмански проповеди, лекции за исляма на печално известния Хусейн Ходжа – „И когато застанеш до Аллах“, документален филм „Мухамед – личността на всички времена“. Изобилстват снимки на джамии и поклонения от цял свят, най-вече от съседна Турция.

Пълен шок предизвиква и друга снимка, качена в албума на медицинската сестра от “Пирогов“ – надпис вероятно от футболен стадион, който гласи: “Батак не е мит“. Така Фатме – родена и израснала в България, завършила средно и висше образование тук и работеща в България бърка надълбоко в раната на Баташкото клане – избиването на българското население в село Батак, с цел потушаване на Априлското въстание. Той е извършено от османски башибозук, състоящ се главно от помаци.

Етническата агресия отприщи бурно недоволство из социалните мрежи, а самата отличничка с бяла престилка побърза да прикрие следите си като изтри първо постовете си, а след това промени профилната и заглавната си снимка. Фатме е дъщеря на Адем Койбашиев. Справка в интернет показва, че баща й работи като секретар библиотекар в читалище “Граничар“ в родопското село Туховища, област Благоевград. Фатме има брат, който живее в САЩ и се занимава с фитнес и бодибилдинг.

Скандалният статус беше махнат.

Възмутените интернет потребители искат минимум уволнение за медицинската сестра. В коментара към вече несъществуващия статус самата Фатме пише: “Не знам кой и как е влязъл в профила ми и е писал такива грозни неща, за което много съжалявам. Това е една клевета, аз цял живот живея с християни и не съм имала никакви проблеми досега. Въпреки че не знам автора на тези думи, се извинявам на всички още веднъж”.

Сашо СЕВЕРИНОВ
Валерия МИНКИНА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Медсестра от “Пирогов”: Мръсни гяури, джамия в Гоце Делчев ще има! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Медсестра от “Пирогов”: Мръсни гяури, джамия в Гоце Делчев ще има!
Автор: Anonymous да 2013-01-30 @ 09:58 EET

Объркала се е женичката.. Докъде докара феминизма мюсюлманката... Сус бре, шейтан!

Медсестра от “Пирогов”: Мръсни гяури, джамия в Гоце Делчев ще има!
Автор: Anonymous да 2013-01-30 @ 10:28 EET
И ТАЗИ ЖЕНА  ЛЕКУВА ТЕЗИ "ГЯУРИ" БРАВО !
Медсестра от “Пирогов”: Мръсни гяури, джамия в Гоце Делчев ще има!
Автор: Anonymous да 2013-01-30 @ 20:53 EET
Със сигурност профила е фалшив и тая курветина не работи във Пирогов.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди