изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:29 EEST
Лацио на финал за Купата на Италия    
Спорт Лацио се класира на финал за Купата на Италия. Римските “орли” победиха в изключителна драма Ювентус с 2:1 в реванша от полуфиналите. Първата среща преди седмица в Торино завърши 1:1. Момчетата на треньора Владимир Петкович ще излязат в спор за трофея с победителя от сблъсъка Интер - Рома. “Вълците” имат предимство, след като биха в първия мач с 2:1. Реваншът им с “нерадзурите” обаче е чак на 17 април.


Пред препълнените трибуни на “Олимпико” гостите доминираха преди почивката. Секунди преди двата тима да се приберат в съблекалните Мирко Вучинич пропусна най-чистото положение. Черногорецът беше изведен сам срещу вратаря Маркети, но по диагонала стреля в тялото на стража. В 53-ата минута още при първата си остра атака домакините поведоха. Алваро Гонзалес изведе Лацио напред в резултата в 53-ата минута след като засече с летящ плонж центриране на Кристиан Ледесма в мрежата – 1:0.

Отговорът не Ювентус не закъсня, но отлично подредената защита на “орлите” не позволи повече опасности пред Маркети. Драмата се разрази в добавеното време от главния рефер Лука Банти. В 92-ата минута Артуро Видал овладя центриране от лявото крило и след груба грешка на румънеца Раду изравни – 1:1. Тифозите вече се настройваха за продълженията, когато Лацио отново поведе.

Само 60 секунди след гола на Видал, резервата Серджо Флокари засече с глава центриране от корнер и прониза безпомощния Сторари за крайното 2:1! В самия край на 6-минутното добавено време Ювентус можеше да се стигне до положителна развръзка, но в рамките на няколко секунди Джовинко и Маркизио направиха невероятни пропуски пред вратата на домакините.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Лацио на финал за Купата на Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди