изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:53 EET
Затвор за 47-годишен, блудствал с малолетна, постанови Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурностНаказание 9 години лишаване от свобода при строг затворнически режим, определи Окръжен съд – Добрич, на 47-годишния Янко Ив. Ат. от с. Царевец, област Добрич и след като го редуцира съгласно Закона, определи той да изтърпи 6 години лишаване от свобода. Янко Ат. бе признат за виновен в това, че на 20.04.2012 г. в с. Смин, община Шабла, в условията на опасен рецидив, чрез употреба на сила и заплашване, е извършил блудствени действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – на 11 години.

По молба на подсъдимия и след като той призна фактите в обвинителния акт, Окръжен съд – Добрич, допусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие. Този институт задължава съда след като определи наказанието, да го намали с 1/3. Затова при първоначално наложеното наказание 9 години лишаване от свобода, съдът постанови Янко Ат. да изтърпи 6 години лишаване от свобода при строг затворнически режим.

По делото е установено, че на 20.04.2012 г. пострадалата си играела с друго малолетно дете на улицата пред дома им. Около обяд те решили да се разходят и като стигнали до необитаема къща, влезли в двора й и започнали да берат цветя. Тогава Янко Ат. отишъл при тях. Подсъдимият хванал за рамото пострадалото момиче и го избутал в помещение в имота. Казал й да мълчи и я заплашил, че ако каже нещо, ще я бие. Мъжът затворил и залостил вратата, след което извършил блудствени действия с малолетната и удовлетворил половото си желание без полов акт. В това време другото дете плачело и блъскало вратата отвън. Преди да я пусне, Янко Ат. отново предупредил пострадалата да не казва за случилото се.

Вечерта майката на момичето забелязала следи от насилие по тялото на дъщеря си и разбрала за стореното й. Жената отишла при кмета на селото и поискала да телефонира в полицията, но той й отказал под предлог, че няма ваучер за телефона си. Тогава майката поискала от своя позната да й услужи с телефон и сигнализирала органите на властта.

Изготвената по делото съдебно-психиатрична и психологична експертиза показва, че момичето има лека степен на умствена изостаналост, поради което много лесно е можело да бъдат манипулирани волята и желанията й.

Съдебно-психиатричната и психологична експертиза на Янко Ат. установява, че той е психично здрав, състоянието му е давало възможност да разбира свойството и значението на извършеното от него, както и да дава достоверни обяснения по делото.

Янко Ат. е осъждан 3 пъти за кражби, той има начално образование, семеен е, не работи.

Днес той не се яви в насрочения за разглеждане на делото му час в Окръжен съд – Добрич. По разпореждане на съдебния състав бе принудително доведен от служители на Областно звено „Съдебна охрана” – Добрич, а делото бе отложено за по-късен час, след което приключи с постановяване на присъда.

Предвид поведението на подсъдимия и факта, че често е сменял адреса си, Окръжен съд – Добрич, взетата спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража до влизане на присъдата в сила.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич, и определението за изменение на мярката за неотклонение на Янко Ат. подлежат на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

30.01.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Затвор за 47-годишен, блудствал с малолетна, постанови Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди