изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:59 EEST
Китайски предприемачи идват в Пловдив, български творци с изложба в Шанхай    
Ред и сигурностИкономическият и търговски съветник при китайското посолство чества Китайската Нова година с Областния управител и бизнесмени в Пловдив. Българо – китайски форум за инвестиции и туризъм ще се проведе през май в Пловдив. А по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на 24 май ще бъде открита първата обща изложба на съвременни наши творци – художници и скулптори, в Шанхай, най-големият град в Китай.

Тези две предстоящи събития бяха акцентът на разговорите на снощното честване на Китайската Нова година в Пловдив. Инициатор и организатор на неформалната среща бе Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Нейният председател Ангел Христозов посрещна в уютната атмосфера на винарна „Винокафе" в мол „Галерия Пловдив“ дипломати, управници и бизнесмени.

„Много съм горд, че имаме Асоциацията за бизнес развитие, която играе важна роля за презентирането на културата и икономиката, за кооперирането между Китай и България“, изтъкна Юен Къхуа, новият икономически и търговски съветник към посолството на КНР у нас. „Ще работим заедно за успешното провеждане на Форума за инвестиции и туризъм през май в Пловдив. Радвам се, че български творци ще имат изложба в Шанхай – така китайските граждани ще се запознаят по-отблизо с България, една страна, чието име всеки знае, една приятелска страна, с която искаме да имаме по-близки отношения“, подчерта съветникът.

На тази тема той поговори и с Областния управител Здравко Димитров, който уважи празника заедно с прекрасната си съпруга. Търговският съветник бе приятно изненадан, когато братята Самир и Ибрахим Мезиад го поздравиха на родния му език. Оказа се, че собствениците на фирма „Мат Стар“, световен производител на обувки, отдавна работят с Китай.

Представител на световния лидер в телекомуникациите HUAWEI Technologies също вдигна наздравица за Китайската Нова година с ароматно българско вино от изба „Todoroff“. За  Джонатан Джоу такива неофициални срещи са една добра платформа за комуникация между бизнеса. На деловите разговори, а не толкова на вкусния кетъринг, наблегнаха и доц. инж. Никола Добрев от „КЦМ 2000“, инж. Валентин Кънчев от „Сиенит холдинг“, и собствениците на китайската верига магазини „Дензел“.  

Ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов дълго обсъждаше темата за кооперирането между учебните заведения и бизнеса с инж. Пламен Панчев от „Сиенит холдинг“.

А Иван Тодоров, председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, припомни за успеха на форума в Шанхай през миналия ноември, когато министърът на икономика Делян Добрев, зам.председателят на парламент Менда Стоянова, кметът на Пловдив Иван Тотев и български бизнесмени се срещнаха с над 300 китайски компании. „Надявам се на още по-успешен инвестиционен и туристически форум в Пловдив – това е втората голяма стъпка към привличане на китайски инвеститори след  направената първа в Шанхай“, допълни Тодоров. Предстоящият българо-китайският форум у нас се организира от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Община Пловдив, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

За НДТ - Катя Стайкова


      

 


Сходни връзки

Китайски предприемачи идват в Пловдив, български творци с изложба в Шанхай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди