изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:33 EEST
Бивша пиарка на БСП плаши със самоубийство "Господари на ефира"!    
Новини Бившата пиарка на софийската организация на БСП и сътрудничка на евродепутата Илияна Йотова Диана Станкова беше разкрита от “Господари на ефира” като крупна измамничка. В момента тя се опитва да изчисти името си, като върти медиите на малкия си пръст. Номерата й нямат край. А коронният от тях е заплаха за самоубийство!


Разследването срещу Станкова от репортерите на “Господари на ефира” стартира още през 2011 г., едва тази година вижда бял свят. “Тогава тя дойде в офиса ни, плака и разказва как нещата не са такива, каквито изглеждат. Каза, че трябва да имаме предвид ситуацията, в която е; че няма пари, а има болно дете, и ние преценихме, че можем да забавим малко репортажа, докато съберем всички факти по случая. После пък станаха скандалите с bTV, което още повече отдалечи излъчването на репортажа. След като обаче го спряхме за повече от година и половина, а

ужилените от Станкова ставаха все повече

решихме, че нямаме основание повече да не го пускаме”, разказаха пред “ШОУ” от “Господари на ефира”.
Жертвите й твърдят, че се страхуват от нея, защото тя не пропускала да ги заплаши с връзките си на “Позитано” и силните позиции на баща си. Самата Станкова обаче е категорична, че е невинна и тези истории са уронили доброто й име. Тя изпрати писмо до редакцията на “ШОУ”, молейки ни за интервю, в което да съобщи своята гледна точка и да изчисти името си:

“Казвам се Диана Станкова и съм тази, която предаването "Господари на ефира" обвиняват в измамна схема за кредити. Искам официално при вас да имам право на отговор като първа медиа. Историята далеч не е такава. С въпросната дама се познавам, но не заради уреждане на кредити, а за съдействие пред кмет на една община, в която искаше да печели поръчка на стойност 30 000 лв. Надявам се, че ще се свържете с мен, защото срещу въпросната съм завела и съдебен иск края на 2011 г., който е в моя полза и тя обжалва. Искам възможно най-скоро да стане достоверна цялата история, защото се урони името ми, името на семейството ми и съм готова да застана във всяка една медиа, която е готова да даде право и на мен като страна да изкажа своята гледна точка!”, пише доскорошната пиарка. Не е пропуснала да остави и личния си телефонен номер за връзка.

Когато обаче репортер на “ШОУ” се свърза с нея и тя няколко пъти отложи разговора под различни предлози, накрая Диана се отметна от молбата си. “Тези неща не искам да ги коментирам предварително. Имах огромно желание за интервю, казвам ви чисто по съвет на адвокат, когото желая да послушам. В момента, в който нещата станат решени, ще се съветвам с адвоката и ще мога да изляза пред всичките журналисти”, заяви категорично тя. (виж блица в карето)
Диана Станкова изградила

финансова схема

за предоставяне на потребителски и фирмени кредити, разказаха десетки ужилени от нея хора. Тя е разпространила информация и платени обяви в столични вестници, като е предоставила личния си телефон и телефоните на Градския съвет на БСП-София. Получавала е пари под формата на комисиона от 20-30% от исканата сума, показа един от репортажите на „Господари на ефира“.
Първата част от разследването на колегите от Нова показа, че Диана Станкова е обещавала всякакви видове заеми, като събирала предварително 10% комисиона. Измамницата е била разкрита след оплакване на потърпевша бизнесдама. “Имах нужда от кредит. В интернет намерих една обява, която точно и ясно съобщава, че съдействат за кредити срещу определена комисиона. Свързах се с жената, Диана Станкова, уговорихме си среща, донесох документите, необходими пред банката. Заемът е напълно легален. Не става дума за сделка извън закона, тя трябваше да се свърже с директора на „Пощенска банка”, за да ми отпусне кредит от 30 000 лв. Просто посредник. Първоначално трябваше да дам 1500 лв. Дадох ги, защото Ганчева /Станкова по съпруг/ поиска комисиона на момента. В обявата изрично беше казала, че урежда всички видове кредити – потребителски и фирмени – срещу комисиона и съвсем легално. Като гаранция ми дава запис на заповед, подписана и заверена при нотариус. Аз обаче не ходих при нотариус, предоверих се.

Става все пак въпрос за “Позитано” 20 и аз дадох парите – 3900 лв., на две вноски. В замяна получих голи обещания и празен джоб. Диана Станкова започна да отлага във времето, намираше си оправдания”, разказва жената и предоставя куп SMS-и, изпратени от джиесема на Станкова, в които тя й изпраща

смразяващи закани

Един от тях гласял: „Прави каквото искаш, явно държиш да съсипя бизнеса ти и повярвай ми че мога. И ти предлагам да решим нещата с добро, защото в момента, в който усетя някоя мръсотия от твоя страна, ще впрегна всичките си връзки и всичко ще отиде по дяволите и ще съсипя бизнеса ти, а кредит няма да вземеш.”

По разказа на заплашената бизнесдама към момента Диана й дължи сума от 1500 лева, представляваща половината от парите на изплатената комисиона за кредита от 30 хиляди лева, който вече не се надява, че ще получи.
В следващата серия от репортажи става ясно, че дъщерята на бившия кмет на Бобов дол и дългогодишен шеф на мините там Димитър Ганчев е

измамила дори гледачката на детето си

Взела й личните документи от чантата и с тях заявила кредит от 600 лв. После заявила на жената, че има проблем, загубила си е личната карта и я помолила да отиде с нея в банката, за да й помогне да изтегли парите, които съпругът й уж и бил пратил. Детегледачката се съгласила, изтеглила парите, но малко преди Коледа миналата година с ужас научила, че ще бъде дадена на съдия изпълнител, защото не си обслужва кредита.

И “Господарите” вече са признали Станкова за абсолютна актриса. Тя няколко пъти е искала право на отговор и го получавала, за да разкаже поредната си сърцераздирателна история. Веднъж дори се обадила в Нова телевизия и заявила, че се намира на 5-ия етаж и ако до 10 минути не й се обадят от предаването, за да обещаят, че повече няма да излъчват материали за нея, ще се хвърли.


ДИАНА СТАНКОВА: ПУБЛИКУВАХА АБСОЛЮТЕН ФАЛШ!

- Г-жо Станкова, може ли вече да говорим?
- Всъщност аз говорих сега с моя адвокат и положението е следното. То е ясно – аз също съм гледала всичките предавания, видях и последното, в което показаха, че ще има продължение, но след като ние също се занимаваме със съд, прокуратура срещу въпросната дама...

- В продължението става ясно, че сте изтеглили 600 лева на името на детегледачката си, а не за дамата. Затова ви моля да разкажете за вашата схема за теглене на кредити, а не да говорим само за един конкретен случай.
- Което беше абсолютен фалш, което публикуваха, затова ви казах, че се занимаваме с прокуратура и съд, има заведени искове, има досъдебни производства, така че докато не приключат делата в тази си част, няма смисъл аз да тръбя. Пък те нека си дават, каквото си искат. Тяхно право е, аз съм сигнализирала СЕМ, отидох и при тях с право на отговор, те не го пожелаха...

- “Господарите” вече излъчиха правото ви на отговор.
- Това е така, само че друг е въпросът какво ще кажат властите относно това как е излъчено, как е монтирано. Затова ви казвам, че тези неща не искам да ги коментирам предварително. Имах огромно желание за интервю, казвам ви чисто по съвет на адвокат, когото желая да послушам. Говорих много, опитах се да търся всякакви гледни точки, явно някъде сгреших с това си говорене.

- До този момент в предаването са ви спестили, че вие сте бивш съветник на евродепутатката Илияна Йотова и бивш пиар на БСП-София, но много от потърпевшите от вас свидетелстват, че сте ги заплашвала с контактите си.
- Това е много странно, защото към момента, когато е правен записът, нито съм била такава, нито съм работила вече на това място, но както и да е. От началото на 2011 г. съм приключила с тях.

- Но контактите ви си остават, нали?
- Не, не! В момента, в който нещата станат решени, ще се съветвам с адвоката и ще мога да изляза пред всичките журналисти. Така че не бих говорила сега. Това е моята гледна точка. (Затваря телефона.)

Надежда НЕНОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бивша пиарка на БСП плаши със самоубийство "Господари на ефира"! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бивша пиарка на БСП плаши със самоубийство "Господари на ефира"!
Автор: Anonymous да 2013-01-30 @ 18:22 EET
Овца стриже овце...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди