изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:42 EET
Жестока семейна банда лихвари е разбита в Ихтиман    
Ред и сигурностМноголюдно семейство се е превърнало в безпощадна лихварска банда в Ихтиман, която със заплахи и побои е събирала пари от длъжниците си. Служители на ГДБОП - СБОП - София област са неутрализирали престъпната група. Задържани са 8 души от Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена съвместно със служители от Специализирания отряд за борба с тероризма, Областната дирекция – София и Районното управление-Ихтиман. В хода на акцията са претърсени седем имота в Ихтиман и Долна Баня. Открити са голяма сума пари – към 16 000 лв., чужди дебитни карти и много документи, свързани с лихварската дейност. Иззети са и 4 автомобила - „Мерцедес”, „Ауди-А6”, „Фолксваген Туарег” и „БМВ-Х5”.

Задържани са М.Ж.-Мусо на 65 години - криминално проявен за изнудване, телесна повреда и кражба, съпругата му Ж.Ж. на 64 години и техни роднини -В.Ж. на 40 години - регистриран за телесна повреда, хулиганство и документно престъпление; А.Ж. на 40 години - проявен за кражби и закана с убийство; С. Ж. на 48 години; С.Ш. на 42 години; М.Ж. на 30 години и Ж.К. на 47 години, и четиримата без криминални регистрации досега. Повдигнати са обвинения по чл. 252 ал.2 вр. с чл.20 ал.2 на трима от тях – бащата М.Ж. и двамата му сина - А.Ж. и В.Ж., които са в ареста с мярка за 72-часово задържане.

До момента е изяснено, че център на лихварския замисъл е бащата. Той отпускал заемите, а заедно със синовете, тримата обхождали длъжниците, за да събират задълженията. В много от случаите - със заплахи и силови методи напомняли на кредитираните да се изплатят навреме. Мъжката част на семейството действала така: като се възползвали от нестабилното им финансово положение раздавали на много хора от Ихтиман неотложни заеми. Естествено, срещу условието да върнат сумата, обложена с лихва, различна според възможностите на заемополучателя, но при всички случаи непосилна.

От имот на задържаните е иззето и огнестрелно оръжие, като експертиза ще установи мярката и модела на пистолета.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252, ал. 2 НК, под ръководството на Окръжната прокуратура – София. Работата по разследването продължава. http://www.blitz.bg

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки

Жестока семейна банда лихвари е разбита в Ихтиман | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди