изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:57 EEST
Главният прокурор Сотир Цацаров за Златомир Иванов: В правовата държава мярката за неотклонение се определя от съда    
Новини София. Главният прокурор Сотир Цацаров не се съгласи с твърденията на премиера Бойко Борисов - лица с ефективна присъда на първа инстанция да изчакват в ареста произнасянето на следващата съдебна инстанция, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На пресконференция в отговор на въпрос, Сотир Цацаров заяви:

Единственият орган, който решава каква следва да бъде мярката за неотклоение, е съдът. Мярката за неотклонение се определя и взема само от съд, във всяка правова държава, каза Сотир Цацаров.
Естествено, че не подкрепям такава позиция - каза Цацаров.
На въпрос за коментар на инцидента срещу Златомир Иванов, главният прокурор каза: Не може в една държава стрелба да се осъществява на стълбите на Съдебната палата. Не може да се оправдаваме с това - каква е действителността и, че тази държава е България. Тази държава се стреми към членство в ЕС без механизъм за сътрудничество и проверка (ние и Румъния имаме постоянен мониторинг). Не става дума дори и за това, че това не трябва да се допуска, защото имаме мониторинг; това не трябва да се допуска, защото имаме граждани. Тези хора ходят по улиците. Прочетох днес някъде за пряка видимост към моя кабинет или нещо такова - това няма нищо общо с пряката видимост към този, онзи, трети или десети. Това се случва на стълбите на Съдебната палата, където гражданите на София минават ежедневно, каза Сотир Цацаров.
Не считам случилото се "като присъда за липса на правосъдие в България" - каза Сотир Цацаров, в отговор на въпрос.
 


Сходни връзки

Главният прокурор Сотир Цацаров за Златомир Иванов: В правовата държава мярката за неотклонение се определя от съда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди