изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:38 EEST
ГОРД пита: Има ли доказателства в ДАНС уличаващи земеделския министър Мирослав Найденов в корупция    
Политика

Само дни след референдума и след като изнесе доказателства за корупционни практики в енергетиката ГОРД се закани и на министъра на земеделието, като подчерта, че първият министър, след изборите, който ще бъде арестуван и предаден на прокуратурата ще бъде Мирослав Найденов. ГОРД попита Мирослав Найденов, като го посъветва от сега да се подготви с отговорите на следните въпроси:



 

1.       Вярно ли е, че голяма част от съоръженията на напоителни системи се откопават от българската земя и се връщат като скрап за жълти стотинки?

2.       Вярно ли е, че купувачите са все едни и същи фирми от кръга на Котараците, а нарязването и претопяването става в Перник?

3.       Вярно ли е, че част от съоръженията особено по мощните помпи се продават от Министерството на земеделието като скрап и след като им се направи козметичен ремонт се продават многократно по-скъпо в Турция, откъдето заминават за Китай?

4.       Кой е създал тази схема и кой прибира парите за сметка на българското земеделие и на увеличаващата се бедност на народа?

5.       Вярно ли е, че всички тези продажби на тръби, помпи и съоръжения от „Напоителни системи” става без каквито и да е търгове и конкурси, а еднолично се решава от министъра и от особено приближени до него отговорни служители от ДПС?

6.       Има ли доказателства в ДАНС уличаващи земеделския министър в корупция и съществуват ли писмени показания дадени пред съдия от висши служители на Министерство на земеделието уличаващи Найденов в това?

Според ГОРД на много въпроси ще трябва да отговори Мирослав Найденов, защото хората не са забравили, че той беше главен секретар в една скъпо платена държавна агенция от квотата на ДПС. Не са забравили и за далаверата с 20 годишното канцерогенно месо от Ирландия и с чий подпис то бе пуснато в България и хората го изядоха. Не са забравили за далаверата с екоравновесие и кучешкия приют в Богров, където по негово предложение са изсипани милиони, за да стоят 200 кучета в бетонови клетки и където общината продължава да плаща по 20 хил. лв. наем месечно.

Референдума мина, коментарите позатихнаха, парите за репетицията за изборите на ГЕРБ и БСП - похарчени! Това, за съжаление е единственият резултат от първия демократичен референдум в новата история на България. Въпроса за Белене се връща в парламента и така „празни ходове” до безкрайност.

В същото време Мирослав Найденов и приближените му продължават тихо-мълком, но много бързо и ефикасно да унищожават „Напоителни системи”.

ГОРД предизвиква разследващата журналистика у нас, /ако още я има/ да потърси отговорите на тези въпроси.

До изборите остават броени месеци – и надяваме се броени месеци до прокурорската заповед за задържане на Мирослав Найденов.

 


Сходни връзки

ГОРД пита: Има ли доказателства в ДАНС уличаващи земеделския министър Мирослав Найденов в корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди