изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:43 EEST
Разформирова и инспектората    
Ред и сигурност"Унищожаване на документи, образуване на проверки по анонимни сигнали и дисциплинарно преследване на прокурори заради решенията им по дела в съдебна фаза". Това са само част от нарушенията, заради които инспекторатът към Върховната касационна прокуратура (ВКП) бе разформирован вчера от главния прокурор Сотир Цацаров.

Прокурорите, които работят в него пък, бяха прехвърлени в други отдели. "Аз не желая такъв инспекторат", отсече обвинител номер 1, след като станаха ясни резултатите от вътрешната проверка, която той разпореди преди седмица. Докладът констатирал много сериозни нарушения. Сред тях са работа на инспекторите по анонимни сигнали и образуване на проверки, тотално игнориране на случайния принцип на разпределение на преписките. В кабинета на Милена Филипова, която досега ръководеше структурата, пък било установено, че са унищожавани документи, които са били нарязани с машина. Открити са и документи и записи, вероятно секретни, които не е трябвало да се намират там. Цацаров увери, че проверката е била извършена от прокурори, които никога не са работили в инспектората и срещу тях не са водени дисциплинарки за нарушения в работата им.
Захари БЕЛЧЕВ

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Разформирова и инспектората | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Разформирова и инспектората
Автор: Anonymous да 2013-02-02 @ 11:31 EET
Дано успее да се пребори с корумпираните прокурори!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди