изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:20 EET
Израелци купиха ТЕЦ-Шумен    
НовиниШуменската "Топлофикация" официално стана собственост на израелците от "Телемения", след като кметът на града Красимир Костов и представител на фирмата подписаха договора за приватизация.

С подписването на този договор ние даваме старта на приватизацията с едно много сериозни ангажименти на "Телемения", със задължението да имаме отоплителен сезон 2013-2014, със 75 млн. евро инвестиция в следващите 3 години и запазване на персонала в размер на най-малко 50 души", каза кметът Костов след подписването. Ронен Зингер от "Телемения" благодари на кмета "за мъдрите слова" и заяви, че се надява да получи голяма подкрепа от страна на общината.

"Считам, че компанията ни тук има много потенциал и съм сигурен, че можем да направим централата печеливша", каза Зингер. Той обясни, че в момента се водят преговори с кредитора "Булгаргаз" за изплащането на дълга на "Топлофикация" от над 18 млн. лв. Първите стъпки, които новият собственик ще направи, са бързо да инсталира мощност от 12 мегавата, след което ще се мисли за увеличаването й.

При подписването на договора стана ясно, че купувачът вече е платил половината от цената на топлоцентралата и остава да преведе остатъка от 50 хил. лв. До 7 дни от днес фирмата трябва да представи в общината банкова гаранция в размер на 750 хил. лв, след което акциите на ТЕЦ-а ще бъдат джиросани и новият собственик ще може да направи вписване в Агенцията по вписванията. Ронен Зингер бе лаконичен относно броя на очакваните абонати, не каза нищо и за цената, на която ще продава топлоенергия.

Шуменският общински ТЕЦ не работи вече втора зима, след като през 2009 г. спря да си плаща газа. Общината мина през едно неуспешно публично-частно партньорство с "Титан Пауър" на Димитър Борисов. После цената на дружеството бе свалена на 100 хил. лв, но и тогава на търга за продажбата се яви само фирмата от Израел. http://www.pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Израелци купиха ТЕЦ-Шумен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди