изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:00 EET
Паметникът на Съветската армия пак нарисуван    
Новини Неизвестни лица са изрисували Паметника на Съветската армия в София, съобщи БГНЕС.

Лицата на три от фигурите са боядисани последователно с бяла, зелена и червена боя, най-вероятно с идеята да символизират националния трибагреник. По същия начин е боядисана и друга част от паметника, изобразяваща двигател с перка. Не е ясно кога се е случило това.

През юни 2011 г. известни комикс герои "украсиха" Паметника на Съветската армия. Супермен с пистолет, злодеят Жокер, помощникът на Батман - Робин, Дядо Коледа с бинокъл и дори символът на "Макдоналдс" - клоунът Роналд, бяха сред героите, в които неизвестен художник преобрази руските войни.
Съветското знаме се превърна в американско, а под скулптурната група беше изписан надписът: "В крак с времето". Лозунг, който се пренесе върху безброй тениски и дори стана мото на една от кандидат-кметските кампании в София.

На 17 август 2012 г. пък Паметникът на Съветската армия осъмна с поредната акция. На главите на фигурите бяха сложени разноцветни качулки от поддръжници на руската пънк група Пуси Райът (Pussy Riot), като израз на протест заради делото срещу трите момичета, които бяха осъдени заради "молитва" срещу Владимир Путин в катедрала в Москва. Посланието на разноцветните качулки бе адресирано до Посолството на Русия, българското правителство, парламента и медиите. "Група човеци", както се подписват извършителите на акта, целяха да приковат вниманието върху процеса и невинността на трите млади жени.

Паметникът на Съветската армия отдавна се е превърнал в ябълка на раздора между антикомунисти и русофили. Често там се организират протести на противници и привърженици на монумента. http://sofia.dir.bg/
 


Сходни връзки

Паметникът на Съветската армия пак нарисуван | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди