изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:48 EET
Кървави подробности от убийството на Женя изскочиха от обвинителния акт    
НовиниКато във филм на ужасите се почувстваха присъстващите в съдебната зала, докато се четеше 30-страничния обвинитен акт срещу Светла Тодорова и Петър Ангелов днес. Двамата са обвинени в жестоко убийство на 21-годишната Женя на 29 септември м.г. в дома й на ул.“Лоза“. Днес бе даден ход на наказателния процес срещу алчната леля и приятеля на дъщеря й, наркозависимия Петър.


Срещу мизерната сума от 2000 лв., обещани от вероломната леля, младежът ръгал с нож до откат момичето, а когато хладното оръжие се строшило, използват химикалки. Едната пронизала бузата на жертвата и се виждали  зъбите на мъртвата Женя. При огледа било забелязано проникване също от химикал или пълнител в шията на момичето. Първи дъщеря си, потънала в кръв, видял баща й Венцислав Тодоров, който останал потресен. Свидетели твърдят, че преди сътвори кървавата баня, Петър ходил да пъти да си купува дрога – пико, с парите на лелята.
 
Самият убиец си е признал не само за убийството, но и че е бил дрогиран и нищо не си спомня.
 
Делото днес тръгна по общия ред, след като Ангелов поиска съкратено съдебно следствие, а Светла отказа. Тя не се признава за виновна и дори смята да си търси нов адвокат. В момента и двамата подсъдими, които по всяка вероятност ще получат доживотни присъди, са със служебни защитници.
 
В съда не се явиха съпругът на подбудителката на кървавата баня Данаил Тодоров и дъщеря им Даниела, гадже на убиеца. Магистратите разпоредиха те да бъдат открити от служители на звено „Съдебна охрана“ и доведени принудително в съдебната палата.
 
Залата на съда вреше и кипеше от млади хора, които са познавали Женя приживе, а познават и Петър. 11 са свидетелите за разпит, 12 са вещите лица. Светла Тодорова криеше лицето, като бе наметнала върху главата си връхната си дреха. Тя обаче няма как да се скрие от истината – че е вдъхновителка на убийството, въпреки че  казва, че само е дала на Петър 2000 лв. назаем и не е знаела за пъкления план  за убийството на племенницата си.
 
Днес съдът конституира родителите на Жена – Ренета и Венцислав Тодорови като граждански ищци и частни обвинители. Приет бе за съвместно разглеждане гражданският иск в размер на 800 000 лв. общо към двамата подсъдими. 
 
 
Детелина Славова

http://intrigi.bg

 


Сходни връзки

Кървави подробности от убийството на Женя изскочиха от обвинителния акт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди