изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:03 EEST
ЗА ВТОРИ ПЪТ СЪДЪТ ОСТАВИ КРАДЕЦ ОТ МАГИСТРАЛЕН ВОДОПРОВОД В АРЕСТА    
Ред и сигурност

Не изключват участие на висши длъжностни лица в престъплението и дори организирана престъпна група



За втори път Окръжният съд в Добрич отказа да измени мярката за неотклонение  на 33-годишен, който е разследван за кражба на тръби от държавата, съобщиха от пресцентъра на съда. Магистратите са отказали да уважат молбата на 33-годишния Радко П. Г. от Силистра за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека. Той е обвиняем за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Радко Г. е разследван за отнемане на тръби от магистрален водонапорен тръбопровод от терасата на р. Дунав до района на Добрич. Тя е извършена в съучастие със софиянец и посредством други лица. Кражбата е станала в периода от ноември 2011 г. до март 2012 г., а нанесената щета се оценена на 70 500 лв.

Адвокатът му е поискал Радко Г. да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция. Според защитника, събраните доказателства не уличават силистренеца, че е извършител на кражбата. Радко имал сериозни здравословни проблеми, за които не може да получи необходимото специализирано лечение в затворническата болница във Варна. Защитникът смята, че семейното и социалното положение на 33-годишният показват, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Според прокуратурата обаче, събраните доказателства дават основание да се смята, че Радко Г. е автор на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът бе категоричен, че посочените в медицинските документи заболявания не са несъвместими с престоя на лицето в местата за лишаване от свобода, още повече там са му осигурени медицински грижи. Окръжният съд е счел жалбата за неоснователна и не е уважил молбата за изменение на мярката за неотклонение на Радко Г. Обвинението срещу него не е отменено, нито заменено с по-леко и не се променят основанията, с които съдът е оставил в ареста Радко Г. Установено бе, че според представените медицински документи, не е налице заболяване, което да е несъвместимо с престоя му в местата за лишаване от свобода. Съдебният състав обаче е намерил в събраните нови доказателства допълнителни основания за опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Тези доказателства водели до предположение за участие на висши длъжностни лица в престъплението, за което е привлечен да отговаря Радко Г., както и за съществуване на организирана престъпна група,  действала на територията на цялата страна.

 


Сходни връзки

ЗА ВТОРИ ПЪТ СЪДЪТ ОСТАВИ КРАДЕЦ ОТ МАГИСТРАЛЕН ВОДОПРОВОД В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди