изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:14 EEST
ПРИКЛЮЧИ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ДИВИ ПАТИЦИ    
Лов и риболовСлаб сезон за лов на диви патки отчитат ловците от Шабленския регион, научи НДТ. За последно авджиите гърмяха по пернатия дивеч в сряда. "От 6.30 часа сме виснали, но патки няма. Времето е топло, а те са нависоко", мърморят авджиите. Според тях, виновно за всичко е хубавото време. "За да дойде така нареченето "патешко време", трябва да вее и да фучи, морето да е сърдито и патките да дойдат в района на езерата", обясни ловец от Шабла.

Този сезон авджиите приключват с по 6-7 отстреляни пернати. Рядко има щастливци с по двайсетина патици трофей. По всяка вероятност пернатите са прогонени и от ветрогенераторите, не изключват спецове. Част от тях дори обвиняват и природозащитниците, които нарочно гонят птиците заради червеногушите гъски, които са световно застрашенс вид и са защитени от закона. "Нито един истински ловец няма да стреля по червеногушите, тъй като те са само много красиви, но не са вкусни за ядене. Ако някой прегреши, то използва червеногушата гъска за препариране", обясняват авджии.

В добрите ловни години един такъв сезон се приключваше с по стотици отстреляни патки, припомнят си с носталгия ловците. Въпреки че 31 януари е официалният край за улова, то на практика вчерашната сряда бе последният ден, тъй като стрелбата по пернати е разрешена само в събота, неделя и сряда. В същото време българските ловци недоумяват защо в съседна Румъния ловът е разрешен и през февруари, след като дивите патки са едни и същи – идват от Кавказ и населяват делтата на Дунав и Черноморското крайбрежие.  НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ДИВИ ПАТИЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРИКЛЮЧИ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ДИВИ ПАТИЦИ
Автор: Anonymous да 2013-02-03 @ 13:55 EET

Рибарите пък недоумяваме защо след като плащаме риболовни билети, за нас няма едно нормално място за безплатен риболов в Добричка област, каквото трябва да бъде язовирът в Одринци.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди