изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:08 EEST
Съдът в Пазарджик гледа днес делото срещу имамите    
Ред и сигурностПоредно заседание по делото за проповядване на радикален ислям ще се проведе в окръжния съд в Пазарджик. И този път пред входа на съда ще се съберат активисти на ВМРО. Подсъдими по делото са 12 мъже и една жена, обвинени в разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза на религиозна основа и участие в нерегистрираната в България организация "Ал Уакф ал ислями".

Първото заседание по делото беше преди четири месеца. При едно от предишните заседания адвокатите и съдът оспориха и отхвърлиха първата приложена експертиза в процеса. Именно тя разкрива какво точно са проповядвали 13-те имами в джамиите в Родопите.

Тогава за първи път съдът чу проповедите, в които се призовава мюсюлманите да не гласуват, защото властта принадлежи на Аллах и не трябва да се дава на парламентаристите. Демокрацията се счита за безбожие, равняващо се на магьосничество и се поддържала от неверници, каквито вече били и мохамеданите. Имало и призиви за джихад.

Преводът на текстовете от турски на български език обаче предизвика ожесточени спорове в съдебната зала. Според някои от обвиняемите преводът е бил неточен и тенденциозен. Заради неточности съдът не прие и експертизата на документите от арабски на български език. В тях е записано колко пари е получавал от Саудитска Арабия всеки един от подсъдимите, за да проповядва в джамиите. http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Съдът в Пазарджик гледа днес делото срещу имамите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди