изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:00 EEST
"Алфа рисърч": 36% от гласувалите с "не" подкрепят "Козлодуй    
Новини "Exit-poll на референдума показа, че има много съществени разлики във вота в зависимост от поколението и от типа на населено място, в което е гласувано". Това заяви изпълнителният директор на "Алфа рисърч" Геновева Петрова по време на дискусионния форум за последствията от референдума, организиран от Информационното бюро на Европейския парламент.

Отговорът "да" е най-застъпен сред най-възрастното поколение над 61-годишна възраст, докато при най-младите, на възраст между 18 и 30 години съотношението е 50 на 50. От гласувалите с "да" - 88 % подкрепят "Белене" и 12% са гласували за нови реактори на "Козлодуй". 36% от гласували с "не" също изразяват подкрепа за "Козлодуй".

"В навечерието на референдума обществените нагласи бяха поляризирани и за много от хората в България въпросът беше не как да се развива ядрената енергетика, а дали това да се случи. Тези, които еднозначно искаха да кажат, че са против развитието на ядрената енергетика под каквато и да е форма не бяха сигурни, че ще могат да изразят това с "не" или с "да", добави Геновева Петрова.

Отношението към АЕЦ "Белене" и развитието на ядрена енергетика в България претърпя значителна промяна през последните години, отчитат от "Алфа рисърч". От силно доминираща подкрепа за построяването на АЕЦ "Белене" преди около 10 години 80% през 2004 г., към момента 33% от пълнолетните граждани са "за" реализиране на проекта АЕЦ "Белене", а 30% са "против" развитие на ядрената енергетика у нас изобщо.

http://www.pressadaily.bg

 


Сходни връзки

"Алфа рисърч": 36% от гласувалите с "не" подкрепят "Козлодуй | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди