изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:35 EEST
10 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА СА ВКЛЮЧЕНИ В ПРОЕКТ «УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ»    
Образование

 В проекта «Ученически практики» са регистрирани десет училища от Добричка област. Това дава възможност на 362 ученици на възраст от 16 до 21 години да се включат в проект «Ученически практики» и да се обучат в реална работна среда, съобщиха от Областния информационен център.



В проекта могат да се включат ученици обучавани във всички форми на професионалните гимназии, от общообразователните училища с паралелки за обучение по професии и от професионалните колежи. Те ще практикуват 240 астрономически часа при реален работодател. След приключването и отчитането на практиката, на ученика се изплаща стипендия в размер от 300 лв.

До момента регистрираните работодатели за цялата страна са 2846. Училищата, които са подали заявка за ученици, които да бъдат включени в проекта, са 355. Броят на учениците от цялата страна, които имат възможност да практикуват, е 11 318.

Схемата „Ученически и студентски практики” (BG051PO001-3.3.07) стартира на 18 януари 2012 г. Финансирана е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Тя е разделена на два компонента «Ученически практики» и «Студентски практики».

Основната цел на проекта е да подпомогне  подобряването на качеството на образование чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на учениците от професионалните гимназии и студентите от висшите училища в съответствие с потребностите на пазара на труда. НДТ

 


Сходни връзки

10 УЧИЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА СА ВКЛЮЧЕНИ В ПРОЕКТ «УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ» | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди