изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:45 EEST
Докладът за атентата в Сарафово с гриф “поверително”    
Политика Консултативният съвет при президента няма да може да го чете

Нападението над Ахмед Доган е недопустим акт на посегателство, който нанесе вреди на репутацията на България. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. “Ще направим оценка на възможните вредни последици на нападението над Ахмед Доган. Целта е ограничаване на последиците и недопускане на подобни прояви в бъдеще”, заяви той.“Надявам се политическите партии да поемат ангажимент да не използват нападението над Ахмед Доган за политически цели и да се въздържат от непремерени реакции и реторика, която може да предизвика обществено напрежение”, заяви Плевнелиев.

Според него, приетата декларация от Народното събрание е положителна стъпка. “Трябва да се даде възможност на компетентните държавни органи да си свършат работата по начин, който да не остави съмнение върху обективността на крайния резултат”, каза Плевнелиев.

Президентът благодари на парламента за пакета от законопроекти за специалните служби, който беше приет на първо четене. “Вярвам, че законите ще бъдат окончателно приети до края на април тази година”, отбеляза Плевнелиев.

Президентът съобщи, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще изнесе доклад на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тема “Вътрешната сигурност в страната в контекста на ситуацията в Близкия изток. Мерки на правителството за неутрализиране на възникващи рискове и заплахи“.

“Вицепремиерът Цветанов изяви желание, в хода на дебатите по тази точка, да информира членовете на Консултативния съвет за напредъка в разследването на терористичния акт на летище Сарафово”, каза президентът.

“Нямахме възможност да предоставим предварително докладите на членовете на Консултативния съвет. Докладът на вицепремиера е класифициран с гриф “Поверително“. Съгласно закона, администрацията на Президента няма право да го размножава”, обясни Плевнелиев.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Докладът за атентата в Сарафово с гриф “поверително” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди