изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:26 EET
2-годишни близначки загинаха при пожар    
Новини2-годишни близначки загинаха при пожар

Две момиченца на 2-годишна възраст загинаха при пожар късно снощи в къща в тетевенското село Гложене, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 23 часа на телефон 112 е бил подаден сигнал, че гори лятна кухня в село Гложене. Минути по-късно на посочения адрес пристигнали два пожарни екипа от Тетевен.

Незабавно са предприети всички необходими действия за погасяване на огнената стихия. При влизане в горящата сграда пожарникарите открили телата на две деца – момиченца на две години. По-късно лекари установили, че те са починали от задушаване с дим.
Вероятната причина за пожара е неправилно използване на печка на твърдо гориво. Огънят е унищожил напълно 60 кв.м покривна конструкция и мебели.

Семейството е живяло на квартира в Гложене, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ловеч Искрена Петрова, цитирана от "Фокус".

Близначките са спели в лятната кухня, а майката - в къщата. Тя периодично е ходила да ги наглежда. При едно от отиванията тя вижда, че децата й са мъртви. Бащата и хазяинът, който същия ден се е бил прибрал от София, също са били в къщата.

Зам.-кметът на община Тетевен Детелин Пърлев заяви, че общината ще помогне финансово на семейството, като поеме разходите по погребението на двете момиченца, предаде БНР. По думите му най-вероятно пожарът е възникнал от това, че се е извадил кюнецът на печката на твърдо гориво.

Предстои втори оглед на мястото.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

2-годишни близначки загинаха при пожар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди