изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:54 EEST
Писмо с куршум за гръцкия финансов министър    
По светаГръцкият финансов министър Янис Стурнарас е получил в понеделник писмо, съдържащо смъртни заплахи и куршум, съобщава агенция „Ройтерс“, цитирана от livebiz.bg. То е било изпратено от малко известна група, наричаща себе си „Критска революция“, която предупреждава министъра да преустанови практиката да се отнемат домовете на длъжниците.



През последните няколко седмици още няколко подобни инцидента нагнетиха напрежението в и без това нестабилната ни южна съседка. Преди две седмици самоделно взривно устройство избухна в търговски център в столицата Атина. Двама служители от охраната бяха леко ранени. Час преди взрива няколко медии получиха анонимни сигнали за бомбата, което позволи на полицията да евакуира повечето над 200 човека от мола.
В нощта на 13 срещу 14 януари пък неизвестни лица откриха огън с автомат „Калашников“ срещу кабинета на министър-председателя Андонис Самарас в централата на партия Нова демокрация. Очевидци тогава разказаха, че нападателите са били двама и са избягали от местопрестъплението с автомобил.

Тези инциденти се случват на фона на поредната вълна от недоволство и протести, провокирани от правителствената политика на финансови съкращения и данъчни увеличения. В момента Гърция е обхваната от стачки на фермери и работници в транспортния сектор, а за 22 февруари е насрочена 24-часова обща стачка на синдикатите. Все пак в понеделник финансовото министерство обяви, че успешно е постигнало поставените цели за фискалната 2012 г. и дори е регистрирало бюджетен излишък от 435 милиона евро. Въпреки това министър Стурнарас е изправен пред недоволство от страна на част от членовете на управляващата Нова демокрация начело с бившия премиер на страната Костас Караманлис.



Консервативна Европа искаше да ме екзекутира. Това заявил бившият гръцки премиер Георгиос Папандреу, излагайки своята версия за кризата през 2011 г., довела до отхвърляне на идеята му за свикване на референдум от страна на европейските лидери, съобщава гръцкото радио Скай. Когато предложих национално допитване в Гърция през 2011 г. за поисканите от страната строги мерки за икономии, разбирах, че не може да има повече и по-задълбочена Европа, без по-голяма демократична законност и участие на гражданите, казал Папандреу на заседание на Социалистическия интернационал в Лисабон.  www.dir.bg
 


Сходни връзки

Писмо с куршум за гръцкия финансов министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди