изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:47 EET
Мълния в БЛИЦ: Американци вадят 14 млн. за ЦСКА    
СпортАмерикански концерн преговаря да откупи ЦСКА, разкриха източници на БЛИЦ. Разговорите се водят на най-високо ниво, като в тях активно участва и премиерът Бойко Борисов.

По непотвърдена информация концернът е заявил готовност да плати 14 млн. лева за собствеността на клуба, но ако го получи изчистен от дългове и в изрядно финансово състояние.

Първоначално фирмата е изявила желание да инвестира в изграждането на нов стадион в София. При организацията по навлизането им у нас са спазени всички изисквания на външнотърговските отношения – първоначално фирмата е направила контакт с американското посолство, което от своя страна е уредило среща на техни представители с премиера. В хода на разговорите е станало дума и за навлизане на фирмата в управлението на ЦСКА, а идеята е приета доста добре от фирмата.

Разговорите по навлизането на американската компания продължават и в момента, като последната среща е била вчера. На нея са присъствали представители на въпросната фирма, премиерът Бойко Борисов и министъра на спорта Свилен Нейков.

По време на снощните разговори обаче основно е обсъждана съдбата на новия стадион. Позицията на държавата е била, че България не може да се включи с никакви средства за изграждането му. Единственото, което ще осигури, е земята, докато фирмата ще получи право да менажира новия комплекс и да си възвърне инвестицията от бъдещите му приходи.

Идеята е новият стадион да се построи в непосредствена близост до зала “Арена Армеец” на Четвърти километър. Както е известно, именно там беше разположена детско-юношеската школа на ЦСКА, а земята е собственост на Министерство на отбраната.
Макар официално хората в държавата да не разкриват името на американската фирма, говори се, че става дума за компанията Anschutz Entertainment Group (AEG). Тя е дъщерно дружество на The Anschutz Corporation и е един от най-големите американски инвеститори в спортни обекти. Фирмата финансира всевъзможни отбори, спортни и развлекателни събития. Концернът е собственик на множество зали и стадиони, сред които са “Стейпъл Сентър”, “Тюрк Телеком Арена” и множество други. Освен това компанията е собственик и на отбора, в който доскоро игра Дейвид Бекъм – ЛА Галакси, като освен това е акционер и в много други футболни и като цяло спортни отбори.

Освен американската фирма преговори за строеж на новия стадион води и концерн от Германия. Почти сигурно и пред него ще бъде поставено условието да поеме част от издръжката или първия контрол над ЦСКА. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Мълния в БЛИЦ: Американци вадят 14 млн. за ЦСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди