изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:43 EEST
АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА НДТ    
НовиниДобрич. „Публично обсъждат стратегията за образованието в община Добричка”, съобщава на първа страница вестник „Нова добруджанска трибуна”. Стратегията цели улесняване на достъпа на всички деца и ученици до образование и обучение, превенция и предотвратяване на ранното напускане на училище, повишаване на привлекателността и практическата приложимост на обучението и др.

 От стратегията става ясно, че общинската образователна система е изградена от 32 детски градини, 18 основни и три начални училища. „Проектът „Дунавска соя” цели да се избегне вносът в Европа на ГМО соя”, четем в изданието. Опитната станция в Павликени е единствената у нас, която се занимава със селекция на соя. Има шест сертифицирани български сорта соя. Най-много са сертифицирани през миналата година. Сортовете й не отстъпват на чуждите, твърди доц. Георги Георгиев, директор на държавно предприятие „Опитна станция по соята” - Павликени. Той е обяснил, че в Югоизточна Европа само в Павликени и Нови сад се извършва селекция на соя. В опитната станция се работи и върху селекция на пролетен и зимен грах, фий, както и по агротехника на соята. Става дума за самата технология на производство. „България в Топ 15 на туристическите дестинации за Руснаци”, съобщава печатното издание. На сайта на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация е публикуван анализ с тези данни. Те се отнасят за 2012 година. Тогава е отбелязан и ръст с 10% спрямо предходната година.
 


Сходни връзки

АГЕНЦИЯ ФОКУС ПРЕДСТАВЯ ДНЕШНИЯ БРОЙ НА НДТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди