изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:30 EET
МАРИЯН МОМЧЕВ Е №1 НА РИНГА В ПАЗАРДЖИК    
СпортВ Пазарджик се състояха финалните срещи от втория кръг на държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже. Един от най-опитните боксьори - Мариян Момчев от Добруджа, отново не срещна трудности в своята категория до 75 кг. В спора за първото място той безпроблемно победи Мартин Поптолев (Ботев-Пд) с 11:4 точки.

В южния град Момчев записа общо пет победи. Благодарение на доброто си представя роденият в Шабла боксьор получи покана за лагерите на националния ни отбор, на който му предстои подготовка за европейското през май в Беларус.

В Пазарджик участваха 160 боксьори от 42 клуба, а в отборното подреждане Добруджа зае пето място. 

"Отдавна не бяхме ставали свидетели на толкова качествени и оспорвани финали във вътрешните ни първенства. Смело можем да кажем, че в почти всички категории имаме поне по двама равностойни състезатели. Тук си дадоха среща опита срещу младостта. С едно изключение опитните ни и титуловани боксьори надделяха над младите си съперници. Но българският бокс показва, че има ресурси за бъдещи международни успехи", коментираха от федерацията.

В същото време вчера в Русе започна втория кръг на държавното лично отборно първенство по бокс при жените, в което тимът на Добруджа ще бъде представен от три състезателки - Траяна Паунова в кат. до 46 кг, Севен Айдън в кат. до 51 кг. и Нели Тодорова в кат. до 69 кг. Сред фаворитките в своите категории са топ националките ни от Добрич Стойка Петрова и Светлана Каменова, които се състезават съответно за Русе и НСА.  

 


Сходни връзки

МАРИЯН МОМЧЕВ Е №1 НА РИНГА В ПАЗАРДЖИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди