изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:36 EEST
НЕНОВ ДОНЕСЕ ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА ДОБРИЧ В СКИ ОРИЕНТИРАНЕТО    
НовиниСъс златен и бронзов медал се завърна Красимир Ненов от СКО „Добротица” при участието си в държавното първенство по ски ориентиране, което се проведе в местността Широка поляна край Доспат в Родопите.

Повече от 200 състезатели от клубовете в България взеха участие в 4 старта на държавното първенство: спринт, средна и дълга дистанции и щафети. Проведе се и старт за купата на БФО /Българска федерация по ориентиране/.
„Винаги съм си мечтал да участвам в състезание по ски ориентиране в това изключително красиво място. През зимата язовирът Широка поляна е замръзнал. Маршрутите пресичат многократно равната заледена повърхност. Ските се плъзгат гладко и е приятно да се напрегнеш докрай. Няма високи изкачвания и спускания и може да се развиват високи скорости, според умението на състезателите. Хубавите борови гори са пресечени от множество пътеки, които организаторите са отъпкали с моторните шейни и картата позволява избор по няколко варианта за придвижване между отделните контролни точки. Пълна тишина. Чува се само плъзгането на ските. От време на време ще срещнеш някой друг скиор да търси контролните точки, а когато се излезе на открито върху леда на язовира се виждат множество скиори да се пързалят в различни посоки. Бързам да завърша за най-кратко време, а ми се иска състезанието да няма край. Истинско зимно удоволствие”, заяви Красимир Ненов.
Той първо се окичи с бронзов медал в старт за купата на БФ по ориентиране.
В средната дистанция Ненов е участвал в своята група при мъжете над 60 г. "С изключително внимание, без грешки и с максимално темпо успях да постигна първо време и заслужено спечелих златния медал. По време на награждаването бях приятно изненадан, че освен медала от председателя на БФО доц. д-р Атанас Георгиев получих и специален плакет, с който федерацията ме награждава по случай моята 60 годишнина и за принос в развитието на спортното ориентиране", сподели още Ненов.
На 2 февруари е бил стартът в дългата дистанция. Малки грешки в избор на вариант и изпълнението му към 3-та и 5-та КТ  са му отредили призовото трето място и още един медал от ДП по ски ориентиране.
 


Сходни връзки

НЕНОВ ДОНЕСЕ ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА ДОБРИЧ В СКИ ОРИЕНТИРАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди